Universitas Jambi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Universitas Jambi
Logo Universitas Jambi
RèktorH. Kemas Arsyad Somad, SH. MH.
LokasiJambi, Indonésia
Situs webhttp://www.unja.ac.id

Universitas Jambi iku perguruan tinggi nagari ing Jambi, Indonésia, sing diadegaké ing tanggal 23 Maret 1963. Rektor ing taun 2006 iku H. Kemas Arsyad Somad, SH. MH..

Ing taun 1960, diahekake Perniagaan Djambi kang kanaungan ing ngisore yayasan Perguruan Tinggi Jambi. Yayasan iki diadhekake ing ngatase prakarsa tokoh-tokoh masarakat lan Pamaréntahan Jambi kala iku kang diketuai déning R. SUDARSONO kang klala iku jabat kados Walikota Jambi. Banjur ing taun 1961, Akademi Perniagaan Djambi kaobah dadi Fakultas Ékonomi bebarengan kanthi ngadhekake Fakultas Hukum. Lantaran Faklutas lara wau, tokoh-tokoh masarakat lan Pamaréntah Laladan Jambi mperjuangake pangadhekan sawijining perguruan tinggi Ing Jambi liwat Panitia Persiapan Pendirian Universitas Negeri Jambi. Ksnthi Dudutan Mantri PTIP Nomor 105 Tahun 1962 tanggal 15 Agustus 1962 banjur diwangun Panitia Persiapan Pendirian Universitas Jambi. Panitia iki diketuai déning Kolonel M.J. SINGEDEKANE, kang kala iku jabat dadi Gubernur Provinsi Jambi.

Pranala njaba[besut | besut sumber]