Politeknik Perkapalan Negeri Surabaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Politèknik Perkapalan Negeri Surabaya (PPNS)
Lokasi Jl. Teknik Kimia, Kampus ITS Sukolilo Surabaya 60111, Jawa Wétan, Indonésia
Situs web www.ppns.ac.id

Politeknik Perkapalan Negeri Surabaya, iku paguron dhuwur nagari sing dumunung ing Kutha Surabaya, Provinsi Jawa Wétan, Indonésia. Wiwit madeg ing taun 1987, PPNS ITS minangka siji-sijiné politèknik nagari ing babagan pendhidhikan vokasional perkapalan lan orientasi marang manufaktur bahari.

Program pendhidhikan[besut | besut sumber]

  1. Jurusan Teknik Yasan Kapal
    • Program Studi D-III Teknik Perancangan lan Konstruksi Kapal
    • Program Studi D-IV Teknik Perancangan lan Konstruksi Kapal
    • Program Studi D-III Teknik Yasan Kapal
    • Program Studi D-IV Teknik Pengelasan
  2. Jurusan Teknik Permesinan Kapal
    • Program Studi D-III Teknik Permesinan Kapal
    • Program Studi D-IV Tenik Permesinan Kapal
    • Program Studi D-IV Teknik Perpipaan
  3. Jurusan Teknik Kelistrikan Kapal
    • Program Studi D-III Teknik Kelistrikan Kapal
    • Program Studi D-IV Tenik Kelistrikan Kapal
    • Program Studi D-IV Teknik Otomasi (Manufaktur)
  4. Program Studi D-IV Teknik Keselamatan & Keséhatan Kerja
  5. Program Studi D-IV Teknik Désain & Manufaktur
  6. Program Studi D-IV Manajemen Bisnis
  7. Program Studi D-IV Pengolahan Limbah

Kerja sama[besut | besut sumber]

Politeknik Perkapalan matrapaké manajemen partisipatif, lan njalin kerjasama karo sawetara parusahan lan instansi, antarané:

  • PT. PAL Indonésia Surabaya
  • PT. DOK lan Perkapalan Surabaya
  • PT. INKA Madiun
  • Schlumberger
  • PT. Freeport Indonésia
  • GTZ-Jerman, 1987 – 1998
  • PT. Newmont Nusa Tenggara
  • PT. Komatsu Indonésia.
  • PT. Trakindo Utama
  • Ditmenjur Ditjen Dikdasmen Depdiknas RI
  • PT. Esabindo Pratama
  • PT. Pelindo III
  • Depnakertrans R.I
  • Disnaker Jawa Wétan
  • Ditjen Migas Dep. Energi & Sumber Daya MineralAmerican Bureau of Shipping
  • PT. Klasifikasi Indonésia
  • Pemda Kabupatèn Bengkalis
  • Pemda Kabupatèn Merauke

Prestasi mahasiswa[besut | besut sumber]

  • Juwara Lomba Hovercraft, Pekan Ilmiah Mahasiswa Nasional, Jakarta
  • Presentasi Ilmiah Pekan Ilmiah Mahasiswa ITS: Optimasi Propeller Berbasis PC
  • "The Shark Team" mèlu Lomba Indonésia Challenge 2004 ing Tanjung Benoa, Bali
  • Kontes Robot Indonésia (INDONESIAN ROBOT CONTEST)
  • Juwara I WEB Games
  • Pembuatan Kapal Skimmer
  • Perencanaan lan Pembuatan Sepeda Amphibi
  • Perencanaan lan Pembuatan Kapal Kayu Laminasi Catamaran
  • Applied Research: Fiberglass sebagai Bahan Pengganti Cat Kayu padha Kapal Kayu di Laladan Muncar Banyuwangi.
  • "Tim Cadik" memperoleh Medco Award padha Business Contest di Jakarta
  • Mèlu Lomba Maritime Challenge nganggo Kapal Nusantara, ing Amérika Sarékat (2002) lan ing Prancis (2003)
  • Perencanaan lan Pembuatan Sea Water Refrigerated (SWR) untuk kapal warigaluh tradisional
  • Perencanaan Sistem Penerangan padha Kapal Ikan Nelayan di Brondong

Pranala njaba[besut | besut sumber]