Universitas Sriwijaya

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Universitas Sriwijaya
Lambang Universitas Sriwijaya.
Diadegaké 29 Oktober 1960
Rèktor Prof. DR. Hj. Badia Perizade, MBA
Lokasi Palembang, Indonésia
Situs web http://www.unsri.ac.id

Universitas Sriwijaya (Unsri) ya iku perguruan tinggi negeri ing Inderalaya,Ogan Ilir, Indonésia, kang diadhekaké ing 29 Oktober 1960. Rektor ing taun 2011-2015 ya iku Prof. DR. Hj. Badia Perizade, MBA.

dugi kanthi wisuda kaping-100 ing 22 September 2011, alumni Unsri wonten 80.386 kang kapêrang saka 33 tiyang dhoktor lan PPDS (Sp2), 4.226 tiyang Sp1, 59.958 tiyang S1, lan saka program diploma (S0) 16.169 tiyang.[1]

Sejarah Singkat[sunting | besut sumber]

Gapura gerbang Universitas Sriwijaya.
Gapura gerbang Universitas Sriwijaya.

Gagasan kanngo anduwèni perguruan tinggi ing Sumatera Selatan wis ana saka wiwit taun 1950-an, kang dicetusake ing dalem kesempatan resepsi perayaan dina Kemerdekaan tanggal 17 Agustus 1952. Diprakarsai déning beberapa orang pemuka masarakat, dadi kesepakatan kangge mbentuk "Panitia Fakultet Sumatera Selatan". Dugi akhir Agustus 1952, kanti pirang-pirang pertimbangan, ditetepaké fakultas Ekonomi kang bakal diahekaké rumiyin. Banjur dibentuk "Panitia Fakultet Ekonomi Sumatera Selatan" kang dikelola dèning suatu yayasan kang diadhekaké ing tanggal 1 April 1953 kanthi jeneng "Yayasan Perguruan Tinggi Sjakhjakirti".

Cathetan suku[sunting | besut sumber]