Politèknik Negri Samarinda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Politèknik Negri Samarinda
150px
Lokasi Samarinda, Kalimantan Wétan
Situs web http://www.polnes.ac.id/

Politèknik Negri Samarinda utawa dicekak Polnes iku sawijining paguron dhuwur nagari sing dumunung ing Kutha Samarinda, Kalimantan Wétan, Indonésia. Sadurungé duwé jeneng Politeknik Universitas Mulawarman, sing resmi madeg miturut surat putusan Direktorat Jendral Wiyata Tinggi No.080/Dikti/Kep/85 tanggal 3 Dhésèmber 1985.

Polnes duwé lokasi kampus ing Dalan dr. Cipto Mangunkusumo, Kacamatan Samarinda Seberang sing jembaré 10 hèktar, dumadi saka gedhong Dirèktorat, Ruang kuliah, Ruang Serba Guna, gedhong Labolatorium lan Bèngkèl, Gedhung Kapustakan, Gedhung Pusat Komputer, Gedhung Pusat Basa, Gedhung Pusat Kagiatan Kemahasiswaan lan gedhong penunjang liyané.

Program studi[besut | besut sumber]

Program studi wiwitan[besut | besut sumber]

Wiyata sing ditindakaké ing mangsa wiwitan:

  1. Babagan rekayasa dumadi saka Program Studi Teknik:
    • Mesin
    • Sipil
    • Elektro
  2. Babagan Tata Niaga terdiri dari Program Studi:
    • Akuntansi
    • Administrasi Bisnis

Taun ajaran 1993/1994[besut | besut sumber]

Ing taun ajaran 1993/1994 Jenjang Wiyata Program Diploma 2 (D2) ditingkataké dadi Jenjang Wiyata Program Diploma 3 (D3) kanggo babagan Tata Niaga Jurusan\Program Studi:

  1. Akuntansi
  2. Administrasi

Taun ajaran 1997/1998[besut | besut sumber]

Pada taun ajaran 1997/1998 nyusul Babagan Rekayasa ditingkataké dadi Jenjang Wiyata Program Diploma 3 (D3) Jurusan\Program Studi Teknik:

  1. Mesin
  2. Sipil
  3. Elektro

Taun ajaran 1996/2000[besut | besut sumber]

Tahun ajaran 1996/2000 liwat Proyek Peningkatan Kependidikan Keteknikan lan Sains (EEDP Project) sing didanai liwat Bantuan Asian Development Bank (ADB), banjur mbukak Jenjang Wiyata Program Diploma 3 kanggo siji jurusan ya iku Teknik Kimia Program Studi Petro & Oleo Kimia

Taun Ajaran 2001/2002[besut | besut sumber]

Tahun Anggaran 2001, liwat bantuan Pamaréntah Laladan Provinsi Kalimantan Wétan (APBD), diwangun 3 (telu) program studi Jenjang Wiyata Program diploma 3, yaitu:

  1. Program Studi Teknologi Informasi-Jurusan Teknik Elektro
  2. Program Studi Produk Disain-Jurusan Teknik Sipil
  3. Program Studi Pariwisata-Jurusan Administrasi Bisnis

Taun Ajaran 2008/2009[besut | besut sumber]

Politeknik Negeri Samarinda nambah 4 Jurusan anyar (surat putusan Direktur), 3 ing antarané ya iku Program Studi sing wis tumuwuh dadi Jurusan. Saéngga total POLNES duwé 10 Jurusan kanthi 17 Program Studi. Kapapat Jurusan sing anyar mau ya iku:

  1. Jurusan Teknologi Informasi
  2. Jurusan Produk Disain
  3. Jurusan Pariwisata
  4. Jurusan Kemaritiman

Taun Akademik 2009/2010[besut | besut sumber]

Politeknik nampa mahasiswa anyar Program Studi Diploma IV

  1. Teknik Sipil Rekayasa jalan dan Kreteg
  2. Akuntansi Manajerial
  3. Pemasaran

Diploma III

  1. Akuntansi
  2. Administrasi Bisnis
  3. Pariwisata (konsèntrasi Perhotèlan lan Usaha Perjalanan Wisata)
  4. Teknologi Informasi
  5. Teknik Mesin (konsèntrasi Mesin Perawatan lan Mesin Produksi)
  6. Teknik Piranti Berat
  7. Teknik Elektro
  8. Teknik Sipil Yasan Gedung
  9. Desain Produk
  10. Arsitektur
  11. Teknik Kimia (konsèntrasi Petro dan Oleo)
  12. Nautika
  13. Teknika
  14. Ketatalaksanaan Pelayaran Niaga dan Kepelabuhan (Administrasi Pelabuhan)