Universitas Tanjungpura

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Universitas Tanjungpura
Gambar:DSCN0408.universitas.tanjungpura.JPG
Gambar:Untan lambang.jpg
Diadegaké 20 Mèi 1959
Rèktor Prof. Dr. Thamrin Usman, DEA
Situs web www.untan.ac.id

Universitas Tanjungpura utawa dicekak UNTAN iku universitas nagari ing kutha Pontianak, Indonésia. Lokasi kampus UNTAN dumunung ing kutha Pontianak lan kanthi gampang bisa dikenali saka anané Tugu Digulis sing dumunung ing ngarep kampus. Tugu Digulis iki kaloka uga minangka Bunderan UNTAN.

Universitas Tanjungpura diadegaké tanggal 20 Mèi 1959 kanthi jeneng Universitas Daya Nasional ing sangisoré Yayasan Perguruan Tinggi Daya Nasional minangka sawijining universitas swasta. Pendhiri lembaga mau tokoh-tokoh pulitik lan pemuka masarakat Kalimantan Kulon. Nalika madegé universitas iki duwé loro fakultas ya iku Fakultas Hukum lan Fakultas Tata Niaga. Para tenaga pengajar ing mangsa-mangsa mau ya iku para sarjana lan sarjana mudha sing ana ing laladan Kalimantan Kulon.

Status Universitas Daya Nasional owah dadi Universitas Negeri Pontianak adhedhasar Surat Dudutan Menteri PTIP Nomor 53 Taun 1963 Tanggal 16 Mèi 1963. Nanging tanggal pèngetan panetapan status universitas nagari dikukuhaké tangal 20 Mèi 1963 kanthi jeneng Universitas Negeri Pontianak lan ditandhani kanthi dibukaké loro fakultas anyar ya iku Fakultas Pertanian lan Fakultas Tèknik sarta owahan jeneng Fakultas Tata Niaga dadi Fakultas Ékonomi.

Sejalan karo situasi pulitik RI taun 1965, jeneng universitas diowahi dadi Universitas Dwikora (adhedhasar Surat Dudutan Présidhèn RI Nomor 278 Tahun 1965 tanggal 14 September 1965), sisan nandhani pambuka Fakultas Ilmu Sosial lan Ilmu Pulitik (Fisipol).

Wusanané nama Universitas Dwikora ganti jeneng manèh dadi Universitas Tanjungpura (UNTAN), adhedhasar Surat Dudutan Présidhèn RI Nomor 171 Tahun 1967. Jeneng Universitas Tanjungpura iki asal saka jeneng Karajan Tanjungpura. Nganti wektu iki, UNTAN duwé sanga Fakultas kanthi jenjang pendhidhikan nganti Strata Dua (S2).

Fakultas[besut | besut sumber]

Fakultas-fakultas sing ana ing Universitas Tanjungpura dumadi saka sanga fakultas, ya iku Fakultas Hukum, Ékonomi, Pertanian, Tèknik, Ilmu Sosial lan Pulitik, Keguruan lan Ilmu Pendhidhikan, Kehutanan, Matematika lan Widya Alam, Kedhokteran lan Ilmu Keséhatan.

Fakultas Hukum[besut | besut sumber]

  1. Ilmu Hukum

Fakultas Ékonomi[besut | besut sumber]

  1. Ilmu Ékonomi Studi Pangyasa
  2. Manajemen
  3. Akuntansi

Fakultas Pertanian[besut | besut sumber]

  1. Manajemen Agribisnis
  2. Agroteknologi
  3. Sosial Ékonomi Pertanian
  4. Budidaya Tanaman Perkebunan
  5. Ilmu Teknologi Pangan
  6. Peternakan
  7. Ilmu Tanah
  8. Manejemen Sumber Daya Perairan

Fakultas Tèknik[besut | besut sumber]

  1. Tèknik Èlèktro S1
  2. Tèknik Informatika S1
  3. Tèknik Industri S1
  4. Tèknik Sipil S1
  5. Arsitektur S1
  6. Tèknik Lingkungan S1
  7. Tèknik Mesin S1
  8. Tèknik Kimia S1
  9. Tèknik Kelautan S1
  10. Tèknik Pertambangan S1
  11. Perencanaan Wewengkon lan Kota S1
  12. Tèknik Sipil S2
  13. Tèknik Èlèktro S2

Fakultas Ilmu Sosial lan Pulitik[besut | besut sumber]

  1. Sosiatri
  2. Ilmu Administrasi Nagara
  3. Ilmu Pamaréntahan
  4. Ilmu Pulitik
  5. Ilmu Sosiologi
  6. Administrasi Perkantoran

Fakultas Keguruan lan Ilmu Pendhidhikan[besut | besut sumber]

  1. Pendhidhikan Ékonomi
  2. Pendhidhikan Sosiologi
  3. Pendhidhikan Matematika
  4. Pendhidhikan Basa Inggris
  5. Pendhidhikan PGSD
  6. Pendhidhikan Basa Indonésia, Sastra Indonésia lan Laladan
  7. Pendhidhikan Jasmani Keséhatan lan Rekreasi
  8. Pendhidhikan Seni Tari lan Musik
  9. Pendhidhikan Bimbingan lan Konseling
  10. Pendhidhikan Basa Mandarin
  11. Pendhidhikan Kimia
  12. Pendhidhikan Fisika
  13. Pendhidhikan PG-PAUD
  14. Pendhidhikan Biologi

Fakultas Kehutanan[besut | besut sumber]

  1. Kehutanan

Fakultas Matematika lan Widya Alam[besut | besut sumber]

  1. Matematika
  2. Fisika
  3. Kimia
  4. Biologi
  5. Sistem Komputer

Fakultas Kedhokteran[besut | besut sumber]

  1. Kedhokteran
  2. Farmasi
  3. Keperawatan

Pranala njaba[besut | besut sumber]