Pratélaning pawiyatan luhur Islam nagara ing Indonésia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Perguruan Tinggi Islam Negri ing Indonésia iku pawiyatan luhur sing dumunung ing tanggung jawab Kamentrian Agama. Ana telung jinis pawiyatan luhur sing kalebu sajeroning kategori iki, ya iku Universitas Islam Negeri (UIN), Institut Agama Islam Negeri (IAIN), lan Sekolah Tinggi Agama Islam Negeri (STAIN). Ing saben provinsi ing Indonésia ana siji UIN, IAIN, utawa STAIN.

Ing ngisor iki pratélan UIN, IAIN, lan STAIN sa Indonésia:

Universitas Islam Negri[besut | besut sumber]

Artikel utama: Universitas Islam Negeri

Institut Agama Islam Negri[besut | besut sumber]

Artikel utama: Institut Agama Islam Negeri

Sekolah Tinggi Agama Islam Negri[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]