STAIN Ponorogo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
STAIN PONOROGO
JAWA TIMUR-INDONESIA
Logo STAIN Ponorogo.jpg

LOGO STAIN PONOROGO
JAWA TIMUR-INDONESIA
Diadegaké12 Dzulqaidah 1417 H / 21 Maret 1997 M
(SK Présidhèn RI No. 11, taun 1997)
JenisPerguruan tinggi Islam nagari di Indonésia
AfiliasiIslam
KetuaDr. Hj. S. Maryam Yusuf, M.Ag.
LokasiJl. Pramuka No. 156 Ronowijayan
Ponorogo, Jawa Timur, Indonésia Indonésia
TeleponTelp: +62 0352 481277
Fax: +62 352 461893
Situs web[1]

Sekolah Tinggi Agama Islam Negeri Ponorogo utawa kasingkat STAIN Ponorogo, sak derenge (Sekolah Tinggi Agama Islam Negeri Watoe Dhakon) ya iku sawijing Institusi pendidikan agama Islam nagari kang diadhekake wiwit tanggal 21 Maret 1997,pernahé ana ing kabupatèn Ponorogo Jawa Timur. Perguruan tinggi iki ngrupaake pangembangan saka fakultas Syari'ah IAIN Sunan Ampel Ing Ponorogo, kang banjur dipindah satuse dadi Sekolah Tinggi Agama Islam Negeri.

Sajarah[besut | besut sumber]

STAIN Ponorogo mulane saka pangalihan status tumrap fakultas Syari'ah IAIN Sunan Ampel. Ing wiwit tauh 70-an, IAIN Sunan Ampel tumbuh kathi maju lan kasil mbukak 18 fakultas kang kasebar ing telu provinsi: Jawa Timur, Kalimantan Timur lan Nusa Tenggara Barat. salah sawijining fakultas kang dimaksud ya iku Fakultas Syari’ah IAIN Sunan Ampel. kanggo paningkatan efisiensi, efektivitas, lan kualitas pendidikan ing IAIN, banjur perlu dilakuake penatanan tumrap fakultas-fakultas ing lingkungan IAIN kang pernahé ana ing njaba IAIN induk. Adhedasar Dudutan Présidhèn Republik Indonesia Nomor 11 Taun 1997 babagan Pendirian Sekolah Tinggi Agama Islam Negeri, kabèh fakultas ing lingkungan IAIN kang pernahé ing njaba induk, kaubah dadi Sekolah Tinggi agama Islam Negeri (STAIN) lan boten malaeh dadi péranganing IAIN.

Jurusan[besut | besut sumber]

STAIN Ponorogo saprene duwé pirang-pirang jurusan:

  • Jurusan Syari'ah,
  • Jurusan Tarbiyah, sarta
  • Jurusan Ushuluddin

Delenga Uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:PTAIN Ing Indonésia