UIN Malang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Universitas Islam Negeri Maulana Malik Ibrahim
Perpus uin.jpg
Diadegaké 21 Juni 2004 (SK Présidhèn)
Jenis Negeri
Afiliasi Islam
Lokasi Kota BatuBatu 65324, Indonesia

Universitas Islam Negeri Maulana Malik Ibrahim utawa Universitas Islam Negeri (sakderenge: UIIS ya iku universitas kang diadhekake ing Malang. Jeneng UIN kanthi Maulana Malik Ibrahim kajupuk saka jeneng salah sawijining Walisongo kang dikenal tumrap Sunan Gresik, tokoh panyebar agama Islam Ing Jawa.

Sajarah Universitas[besut | besut sumber]

Universitas Islam Negeri (UIN) diadhekake adhedasar Surat Dudutan Présidhèn No. 50 tanggal 21 Juni 2004. Diwiwiti saka gagasan para tokoh Jawa Timur kanggo ngadhekake lembaga pendidikan tinggi Islam ing sak ngisore Departemen Agama, banjur diwangun Panitia Pangadhekan IAIN Cabang Surabaya liwat Surat Dudutan Mantri Agama No. 17 Taun 1961 kang tugase kanggo ngadhekake Fakultas Syariah kang kedudukane ana ing lan Fakultas Tarbiyah kang ana ing . Lorone iku angrupaake fakultas cabang IAIN Sunan Kalijaga Yogyakarta lan diresmikake kedah bebarengan déning Mantri Agama ing 28 Oktober 1961. Ing 1 Oktober 1964 uga diadhekake Fakultas Ushuluddin kang ana ing Kediri melalui Surat Dudutan Mantri Agama No. 66/1964.

Fakultas[besut | besut sumber]

  • Fakultas Humaniora dan Budaya
  • Fakultas Ékonomi
  • Fakultas Psikologi
  • Fakultas Tarbiyah
  • Fakultas Syari'ah
  • Fakultas Sains dan Teknologi