UIN Sunan Gunung Djati

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Universitas Islam Negeri Sunan Gunung Djati
UIN Bandung
[1]
JenisNegeri
AfiliasiIslam
RektorProf. Dr. H. Deddy Ismatullah, SH., M.Hum.
LokasiBandung, Indonésia
Situs webWebsite Resmi

Universitas Islam Negeri Sunan Gunung Djati utawa dikenal kanthi nama UIN Bandung utawa biyasa kasingkat UIN SGD (mbiyen jenenge IAIN Sunan Gunung Djati) ya iku Universitas Islam kang ana ing laladan Cibiru Bandung, Jawa Barat. Jeneng UIN Bandung kanthi Sunan Gunung Djati ya iku jeneng salah siji Walisongo, tokoh panyebar agama Islam ing Jawa.

Sajarah[besut | besut sumber]

Sajarah diahekake Universitas Islam Negeri (UIN) Sunan Gunung Djati Bandung ora ucal saka IAIN Sunan Gunung Djati Bandung marga UIN ngrupaake lanjutane lan pangembangan saka IAIN SGD Bandung.