UIN Syarif Hidayatullah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Universitas Islam Negeri (UIN) Syarif Hidayatullah Jakarta
Logo UIN Syarif Hidayatullah Jakarta.jpg

Logo Universitas Islam Negeri (UIN) Syarif Hidayatullah Jakarta
Diadegaké1 Juni 1957
JenisUniversitas Negeri
Motto"Knowledge, Piety, Integrity"
RèktorProf. Dr. Komaruddin Hidayat
Mahasiswa± 23.000
KampusUrban
LokasiJl. Ir. H. Djuanda No. 95, Ciputat, Tangerang Selatan 15412Ciputat, Indonésia
WarnaBiru     
JulukanUIN Syahid
Situs webwww.uinjkt.ac.id

Universitas Islam Negeri (UIN) Syarif Hidayatullah Jakarta utawa Universitas Islam Negeri (UIN) Jakarta (sadurungé: IAIN Syarif Hidayatullah utawa IAIN Jakarta) ya iku universitas Islam nagari kang ana ing Ciputat, Tangerang Selatan.

Sajarah[besut | besut sumber]

Ing 1 Juni 2007, UIN Syarif Hidayatullah Jakarta ngrayakake golden anniversary. Sawisé setengah abad, UIN Syarif Hidayatullah Jakarta wis nindakaké mandhate kaya institusi pasinaonan lan transmisi ngèlmu kawruh, institusi riset kang dukung prosès pambangunan bangsa, lan institusi pangabdian masarakat kang nyumbangake program-program peningkatan kesejahteraan sosial. UIN Syarif Hidayatullah Jakarta uga wis dadi salah ssawijing universitas Islam misuwur Ing Indonésia.

Sajarah UIN Syarif Hidayatullah Jakarta kapérang dadi periode-periode, ya iku periode perintisan (Sekolah Tinggi Islam lan Akademi Dinas Ilmu Agama), periode fakultas IAIN al-Jami’ah, periode IAIN Syarif Hidayatullah, lan periode UIN Syarif Hidayatullah.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:PTAIN ing Indonésia