Universitas Haluoleo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Universitas Haluoléo
Gambar:Logo-baru UHO.png
Diadegaké19 Agustus 1981
JenisPawiyatan luhur nagari
MottoBisa Jagad Kita
RèktorProf. Dr. Muh. Zamrun Firihu, S.Si., M.Si., M.Sc.
KampusUrban
LokasiKendari, Sulawesi Kidul-wétan, Indonésia
Telepon+62 401 319 0105
JulukanUHO
Situs webuho.ac.id

Universitas Haluoleo, dicekak UHO, iku pawiyatan luhur nagari ing Kendari, Sulawesi Kidul-wétan, Indonésia, sing madeg ing tanggal 19 Agustus 1981. Universitas Haluoleo wiwitané wujud universitas swasta kanthi cekakan jeneng Unhol (Universitas Haluoleo), sing diadegaké déning Drs. Ld. Malim Rektor Unhol wektu semana. Rektor Unhalu pisanan sawisé dadi universitas nagari ya iku Prof. H. Eddy Agussalim Mokodompit, MA sing jenengé banjur dadi jeneng auditorium kampus Universitas Haluoleo.

Rektor[besut | besut sumber]

SAawetara Rektor Universitas Haluoleo, wiwit saka Swasta nganti Negeri ya iku:

  • Drs. Ld. Malim
  • Prof. H. Eddy Agussalim Mokodompit, M.A.
  • Prof. Dr. H. Soleh Solahuddin
  • Prof. Dr. Rauf Tarimana
  • Prof. Ir. H. Mahmud Hamundu, M.Sc.
  • Prof. Dr. Ir. Usman Rianse, M.S.

Fakultas[besut | besut sumber]

Universitas Haluoleo duwé 12 fakultas lan Program pascasarjana, ya iku:

  1. Fakultas Keguruan Dan Ilmu Wiyata (FKIP)
    1. Jurusan Wiyata MIPA
      1. Program Studi Wiyata Matematika
      2. Program Studi Wiyata Fisika
      3. Program Studi Wiyata Biologi
      4. Program Studi Wiyata Kimia
    2. Jurusan Wiyata Widya Sosial
      1. Program Studi PPKN
      2. Program Studi Ilmu Enonomi
    3. Jurusan Wiyata Basa dan Sastra
      1. Program Studi Wiyata Basa Indonésia dan Sastra Laladan
      2. Program Studi Wiyata Basa Inggris
    4. Jurusan Ilmu Wiyata
      1. Program Studi Penjaskesrek
      2. Program Studi Bimbingan Konseling
      3. D2 PGSD
  2. Fakultas Pertanian
    1. Jurusan Agribisnis
    2. Jurusan Agroekoteknologi
    3. Jurusan Kehutanan
  3. Fakultas Ilmu Sosial dan Ilmu Pulitik (FISIP)
  4. Fakultas Ékonomi
  5. Fakultas Matematika dan Widya Alam (FMIPA)
    1. Jurusan Matematika
      1. Progaram Studi Matematika
      2. Program Studi D3 Statistika
    2. Jurusan Fisika
    3. Jurusan Kimia
    4. Jurusan Biologi
  6. Fakultas Teknik
  7. Fakultas Hukum
  8. Fakultas Perikanan dan Ilmu Kelautan
    1. Jurusan Budidaya Perairan
    2. Jurusan Manajemen Sumberdaya Perairan
  9. Fakultas Keséhatan Masarakat
    1. Jurusan Administrasi dan Kebijakan Keséhatan
    2. Jurusan Epidemiologi
    3. Jurusan Keséhatan Lingkungan dan Keséhatan Kerja
  10. Fakultas Kedhokteran
  11. Fakultas Peternakan
  12. Program Pasca Sarjana

Pranala njaba[besut | besut sumber]