Universitas Udayana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Universitas Udayana
Logo-unud.png
Diadegaké 29 September 1962
Jenis Universitas Negeri ing Indonésia
Motto Takitakining Sewaka Guna Widya
Rèktor Prof.Dr. dr. I Made Bakta, SpPD (KHOM)
Kampus sub Urban
Lokasi Bukit Jimbaran - BadungDenpasar, Bali, Indonésia
Telepon +62-361-701954
Warna biru
Situs web www.unud.ac.id

Universitas Udayana, disingkat Unud, ya iku perguruan tinggi nagari ing Bali, Indonésia, kang wiwit madeg 29 September 1962. Rektor kang mimpin wiwit taun 2009-2014 ya iku Prof. Dr. dr. I Made Bakta, SpPD (KHOM).

Sajarah[besut | besut sumber]

Cikal bakal Unud ya iku ana ing Fakultas Sastra Udayana cabang Universitas Airlangga kang diresmekake déning P. J. M. Presidhén Républik Indonésia panjenengané Ir. Soekarno, lan dibikak déning panjenengané J. M. Menteri P.P serta K. Prof. DR. Priyono ing tanggal 29 September 1958 kanthi tanda Prasasti kang ana ing Fakultas Sastra Jalan Nias Denpasar. Universitas Udayana kanthi sah wiwit ngadeg tanggal 17 Agustus 1962 lan dadi salah sijiné perguruan tinggi nagari paling tuwa kamng dumunung ana ing tlatah laladan Provinsi Bali. Banjur biyèn tanggal 29 September 1958 ing Bali uga ngadeg Fakultas kanthi jeneng Fakultas Sastra Udayana salah sijiné cabang Universitas Airlangga Surabaya. Fakultas Sastra Udayana didadèkaké slaha jisiné Fakultas kang ana ing Udayana dadi bibit kawit kang adidasar Surat Dudutan Menteri PTIPNo.104/1962, tanggal 9 Agustus 1962, Universitas Udayana kanthi syah madeg ing tanggal tanggal 17 Agustus 1962. Tetapi olèh karena hari lair Universitas Udayana tiba bersamaan dengan hari Proklamasi Kemerdekaan Républik Indonésia déning parayaan Hari Ulang Taun Universitas dialihake dadi tanggal 29 September kanthi juouk tanggal pesermiané Fakutlas Sastra Kang madeg wiwit taun 1958,[1].

Fakultas[besut | besut sumber]

Universitas Udayana Ndhuweni 12 fakultas:

 

Program Pasca Sarjana[besut | besut sumber]

Program Pasca sarjana wiwit madeg ing tanggal 6 Oktober 1992, kanthi dipertandhani Program Studi Magister Linguistik kanthi dhasar Surat Kaputusan Direktur Jenderal Pendidikan Tinggi Nomor 431/Dikti Kep/1992, tanggal 6 Oktober 1992. lan duwé program Pascasarjana thuladha :

 

Terusan Prog. Magister (S2)

Saben Fakultas Ndhuweni fakultas lan jurusan kang anurapawrna ya iku:

  • Fakultas Sastra, werna putih.
  • Fakultas Kedhokteran, werna ijo.
  • Fakultas Hukum, werna abang.
  • Fakultas Teknik, werna ireng.
  • Fakultas Ékonomi, werna oranye.
  • Fakultas Pertanian, werna soklat.
  • Fakultas Perternakan, werna ungu tuwa.
  • Fakultas Matematika lan Ilmu Pengetahuan Alam, werna perak.
  • Fakultas Kedhokteran Hewan, werna ungu enom.
  • Fakultas Teknologi Pertanian, werna ijo enom.
  • Fakultas Pariwisata, abang enom.
  • Fakultas Ilmu Sosial lan Ilmu Pulitik, abang marun.
  • Program Pascasarjana, werna biru toska.

Hymme Udayana[besut | besut sumber]

Pujastuti Kehadapan Tuhan Maha Esa
Udayana Kau Ksatria Kusuma Nagara
Kami Kau berikan Pusaka Widya Maha Merta
Kuberjanji Setiakan mengabdikan Darma-Mu
Udayana Jayalah Kau, Dipersada Bu Pertiwi
Udayana Megahlah Kau Untuk Indonesia Raya

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]