Institut Seni Indonesia Yogyakarta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Koordhinat: 7°51′07″S 110°21′23″E / 7.851903°S 110.3563361°E / -7.851903; 110.3563361

Institut Seni Indonesia Yogyakarta
Rèktor Prof. Drs. Soeprapto Soedjono, MFA, Ph.D.
Lokasi Yogyakarta
Situs web http://www.isi.ac.id

Institut Seni Indonésia Yogyakarta utawa ISI Yogyakarta, iku pawiyatan luhur seni nagari kang kampusé ana nèng kutha Yogyakarta. Institut iki kusus nyelenggara'ake pendidikan ing babagan kesenian.
ISI Yogyakarta iki diwangun saka gabungan Akademi Musik Indonésia (AMI), Akademi Seni Rupa Indonésia (ASRI) lan Sekolah Tinggi Seni Rupa Indonésia (STSRI).

Sajarah[besut | besut sumber]

ISI Yogyakarta kang wujud salah sijiné akademi seni rupa kang madeg ing 15 Januari 1950 kanthi nama ASRI (Akademi Seni Rupa Indonésia) adidasar surat Kaputusan Mantri PP lan K no. 32/Kebud tanggal 15 Dhésèmber 1949. Pambukaan ASRI diresmikake ing 15 Januari 1950 déning Mantri PP lan K minangka jaman semana panjenengané, S. Mangunsarkoro ing Bangsal Kepatihan Yogyakarta, minangka ngangkat direktur kapisanan panjenengané RJ. Katamsi.ASRI kagolong dadi lembaga pendhidhikan kang kanthi akademis tumuju bakal guru gambar utawa bakal seniman sajeroning babagan seni murni amarga babagan pendhidhikan senikang diselenggarakake ing ASRI jaman iku antarané Seni Lukis, Seni Patung, Seni Pertukangan, lan ”Redig” cekakan saka Reklame, Dekorasi, Ilustrasi Grafik, uga kasusul déninf Jurusan Guru ngambar.Direktur I ASRI R.J Katamsi kang uga mandhégani madegé Akademi mau kang gegayutan karo panjengané Hendra,Kusnadi,Sudarso lan Trubus.Ing tanggal 4 November 1968, ASRI arubah nama dadi Sekolah Tinggi Seni Rupa Indonésia (STSRI), kathi SK Mantri Pendhidhikan lan Kebudayaan No. 0100/1968 dadi strata 1 (S1).Tanggal 23 Juli 1984 arubah nama dadi ISI Yogyakarta kang wujud gabungan antarané AMI (Akedemi Musik Indonésia) kang sadurungé duwé nama SMIND (Sekolah musik Indonésia) lan ASTI (Akademi Seni Jogèd Indonésia) kang sadurungé duwé nama Konservator Jogèd Indonésia.[1]

Fakultas lan Program Studi[besut | besut sumber]

1. Fakultas Seni Pertunjukan

2. Fakultas Seni Rupa

3. Fakultas Seni Media Rekam

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Diksi Rupa,Kanisius 2002,ISBN 979-21-0463-1, Mikke Susanto,Yogyakarta