Téater

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Teater)
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

1. Sajarah teater

Téater

Teater , wis diterangna yèn thaomai (theatron) yaiku wadhah kanggo ndokok sesajèn sing dipersembahaké marang para Dhéwa. Tembung Theatron jumbuh karo rembakané éwah dadi theatre (Inggris) utawa theater (Walanda) tegesé nyakup pirang-pirang pangertosan minangka a. siji gedhong pertunjukan b. siji panggung utawa pentas.