Téater

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

1. Sajarah teater Teater , wis diterangna yèn thaomai (theatron) ya iku wadhah kanggo ndokok sesajèn sing dipersembahaké marang para Dhéwa. Tembung Theatron jumbuh karo rembakané éwah dadi theatre (Inggris) utawa theater (Walanda) tegese nyakup pirang-pirang pangertosan minangka a. sawijining gedhong pertunjukan b. sawijining panggung utawa pentas.