Guru

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Guru kang nembe nerangake ana ing ngarep kelas

Guru (saka Sanskreta: गुरू guru) iku tegesé wong kang mulangaké kawruh. Cara Jawané lan cara Indonésiané, guru adaté wong kang pakaryané mulang kawruh kanthi tugas utamané ndhidhik, ngajar, mbimbing, mernahaké, nglatih, mbiji, lan ngévaluasi murid.

Kerata basa[sunting | Owah sumber]

Guru wonten ing basa Jawi saged dipunpérang minangka diguGU lan dipuntiRU.

Guru kaloka ing Indonesia[sunting | Owah sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Guru&oldid=943620"