Guru

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Guru kang nembe nerangake ana ing ngarep kelas

Guru (saka Sanskreta: गुरू guru) iku tegesé wong kang mulangaké kawruh. Cara Jawané lan cara Indonésiané, guru adaté wong kang pakaryané mulang kawruh kanthi tugas mligi ndhidhik, ngajar, mbimbing, mernahaké, nglatih, mbiji, lan ngévaluasi murid.

Kerata basa[besut | besut sumber]

Guru wonten ing basa Jawi saged dipunpérang minangka diguGU lan dipuntiRU.

Guru kaloka ing Indonésia[besut | besut sumber]