Guru

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Guru kang nembe nerangake ana ing ngarep kelas

Guru (saka Sanskreta: गुरू guru) iku tegesé wong kang mulangaké kawruh. Cara Jawané lan cara Indonésiané, guru adaté wong kang pakaryané mulang kawruh kanthi tugas utamané ndhidhik, ngajar, mbimbing, mernahaké, nglatih, mbiji, lan ngévaluasi murid.

Kerata basa[besut | besut sumber]

Guru wonten ing basa Jawi saged dipunpérang minangka diguGU lan dipuntiRU.

Guru kaloka ing Indonésia[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Guru&oldid=992267"