Kontès Robot Indonésia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

KRI utawa Kontès Robot Indonésia iku sawijining kontès Robotika antar pendhidhikan dhuwur ing Indonésia. Para juwara KRI bakal makili Indhonésia sajeroning ABU (Asia-Pacific Broadcasting Union) Robocon kang dianakaké saben taun kanthi papan kang pindhah-pindhah ing nagara anggota ABU.

Robot[besut | besut sumber]

Kanggo saben pasanggiri dumadi saka 2 jinis Robot

  • Robot Otomatis

Robot kang wis diprogram luwih dhisik disesuaikan kanthi lapangan robot kang wis ditemtokaké dhedhasar temé. Robot bakal ngupaya njupuk point sakèh-akèhé ing sajeroning wektu kang rikat.

  • Robot Manual

Robot Manual ya iku Robot kang dikendhalèkaké déning operator kanggo njupuk point-point kang ora bisa digayuh déning robot otomatis.

Lomba[besut | besut sumber]

Sistem Pambiji[besut | besut sumber]

Sistem Pambiji kasalarasaké karo ABU Robocon

Lapangan[besut | besut sumber]

Pola Lapangan kasalarasaké karo téma. Kanggo ketentuan Lapangan KRI mèlu aturan spésifikasi ABU Robocon saka segi ukuran, bahan, warna, lan kabèh aspek lapangan kanggo lomba. Ing taun 2002 nganti 2008 lapangan dipérang dadi 2 area ya iku kanggo area otomatis lan kanggo area manual. Nanging kanggo aturan Robocon 2009 antara robot Manual lan Robot Otomatis kudu kerja bareng lan lapangan ora dipérang dhedhasar jinis robot.

Pelaksanaan Lomba[besut | besut sumber]

Sadurungé th 2008 pelaksanaan KRI mung dipunjeraké ing siji panggonan lan lomba mung sapisan. Wiwit KRI 2008 dianggo sistem regional.

Pemenang saka saben regional bakal ditandhingaké manèh ing tingkat Nasional lan ing KRI 2008 dianakaké ing Universitas Indonésia.

Tema[besut | besut sumber]

Kanggo Taun 2009 témané ya iku Robot Penabuh Bedhug diselarasaké karo tema ABU Robocon 2009 ing Tokyo Travel Together to The Victory Drums.

Pranala njaba[besut | besut sumber]