Muhammad Nuh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Muhammad Nuh
Muhammad Nuh depkominfo.jpg
Mentri Pendhidhikan Nasional Republik Indonesia 25
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Bambang Sudibyo
Mentri Kebudayaan lan Pariwisata Indonésia
ad-interim
Lungguh
1 Oktober 2008 – 22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Jero Wacik
Kagantèni Jero Wacik
Menteri Komunikasi lan Informatika Republik Indonesia 29
Lungguh
9 Mèi 2007 – 22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Dr. Sofyan A. Djalil, SH, MA, MALD
Kagantèni Tifatul Sembiring
Rerincèn priangga
Lair 17 Juni 1959 (umur 58)
Indonésia Surabaya, Jawa Wétan
Sisihan drg. Layly Rahmawati
Anak Rachma Rizqina Mardhotillah
Almamater Institut Teknologi Sepuluh Nopember Surabaya
University of lllinois Urbana Champaign
Agama Islam

Prof. Dr. Ir. Mohammad Nuh, DEA (lair ing Surabaya, Jawa Wétan, 17 Juni 1959; umur 58 taun) ya iku Menteri Pendidikan Nasional Indonesia.[1] Muhammad Nuh dadi mentri pandhidhikan wiwit tanggal 22 Oktober 2009.[1] Sadurungé dadi mentri pandhidhikan, Muhammad Nuh dadi Menteri Komunikasi dan Informatika (20072009) lan rektor Institut Teknologi Sepuluh Nopember (ITS) Surabaya periode taun 20032006.[1]

Biografi[besut | besut sumber]

Muhammad Nuh ya iku anak nomer telu saka sepuluh sadulur.[2] Bapaké jenengé H. Muchammad Nabhani, kang nggawé Pondok Pesantren Gununganyar Surabaya.[2] Muhammad Nuh nutugaké kuliyah ing Jurusan Elektro Institut Teknologi Sepuluh Nopember Surabaya, lan lulus taun 1983.[2]

Muhammad Nuh miwiti kariré dadi dhosèn Teknik Elektro ITS nalika taun 1984.[2] Muhammad Nuh banjur éntuk beyasiswa kangg nutugaké gelar magister ing Universite Science et Technique du Languedoc (USTL) Montpellier, Perancis.[2] Muhammad Nuh uga nutugaké kuliyah kanggo nggayuh gelar S3 ing universitas iki.[2]

Nuh nikah karo drg. Layly Rahmawati, lan nduwé anak wédok kang jenengé Rachma Rizqina Mardhotillah.[2] Anak kang sepisanan iki lair ing Perancis.[2]

Nalika taun 1997, Muhammad Nuh éntuk kalungguhan dadi direktur Politeknik Elektronika Negeri Surabaya (PENS) ITS. Nalika dipipimpin Nuh, PENS dadi mitrané Japan Industrial Cooperation Agency (JICA) wiwit taun 1990.[3]

Nalika tanggal 15 Fèbruari 2003, Muhammad Nuh dilantik dadi rektor ITS.[3] Ing taun kang padha Nuh uga dilantik dadi guru besar (profesor) babagan ngèlmu Digital Control System kanthi Sistem Rekayasa Biomedika. Dhèwèké dadi rektor ITS paling enom ya iku umur 42 taun nalika njabat dadi rektor.[3] Nalika dadi rektor ITS Nuh nulis buku kang judhulé Startegi dan Arah Kebijakan Pemanfaatan Teknologi Informasi dan Komunikasi (disingkat Indonesia-SAKTI).[3]

Saliyané dadi rektor, Muhammad Nuh uga njabat dadi Ketuwa Ikatan Cendekiawan Muslim Indonesia (ICMI) Jawa Timur, Pengurus PCNU Surabaya, Sekretaris Yayasan Dana Sosial Al Falah Surabaya, Anggota Pengurus Yayasan Rumah Sakit Islam Surabaya, lan Ketuwa Yayasan Pendidikan Al Islah Surabaya. Muhammad Nuh uga dikenal dadi kyai, kerep mènèhi sesorah lan khutbah jumat ing masjid ing Surabaya lanan dikenal dadi Ulama.[3]


Jabatan pulitik
Sing mengku  sadurungé:
Bambang Sudibyo
Menteri Pendidikan dan Kebudayaan Indonésia
22 Oktober 2009 – saiki
Isih njabat
Sing mengku  sadurungé:
Jero Wacik
Menteri Pariwisata dan Ékonomi Kreatif
ad-interim

1 Oktober 200922 Oktober 2009
Diganti déning:
Jero Wacik
Sing mengku  sadurungé:
Dr. Sofyan A. Djalil, SH, MA, MALD
Menteri Komunikasi dan Informatika
9 Mèi 200722 Oktober 2009
Diganti déning:
Tifatul Sembiring

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c nasional.kompas.com(dipunudhuh tanggal 7 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e f g h detiknews.com(dipunudhuh tanggal 7 Juli 2011)
  3. ^ a b c d e detik.com(dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)

Cithakan:Kabinet Indonésia Bersatu