Suharso Monoarfa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Suharso Monoarfa
Suharso monoarfa.jpg
Menteri Nagara Perumahan Rakyat Républik Indonésia 8
Lungguh
22 Oktober 2009 – 19 Oktober 2011
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Muhammad Yusuf Asy'ari
Kagantèni Djan Faridz
Rerincèn priangga
Lair (1954-10-31) Oktober 31, 1954 (umur 63)
Indonésia Mataram, Nusa Tenggara Barat, Indonésia
Bangsa Indonésia Indonésia
Parté pulitik PPP
Sisihan Nurhayati Effendi
Anak Andhika Monoarfa,Raushanfikri Monoarfa
Agama Islam

Suharso Monoarfa (lair ing Mataram, Nusa Tenggara Kulon, 31 Oktober 1954; umur 63 taun).[1] Suharso Monoarfa iku Menteri Nagara Perumahan Rakyat ing Kabinet Indonésia Bersatu II.[1] Suharso dadi anggota DPR ing periode 2004-2009 lan kapilih manéh kanggo periode 2009-2014 saka Parté Persatuan Pembangunan.[1]

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Suharso Monoarfa iku tau sekolah ing MAN 1 Malang, Akademi Pertambangan & Géologi Institut Teknologi Bandung 1975, TARPADNAS Angkatan II Lemhannas 1985, Asia Business Consultans, TQM Training, Singapura 1991, lan Persiapan Kandidat Dhoktor Ph.D di Curtin University Of Tecnology, Pert Australia Suharso tau kerja ing prusahaan-prusahaan sadurungé Suharso dadi mentri.[2] Prusahaan-prusahaan mau ya iku Komisaris Utama PT Argo Utama Global 1999-2002, Direktur PT Bukaka Telekomindo Int. nalika taun 1997-2000, Komisaris PT Batavindo Kridanuisa 1996-2000, Direktur Nusa Konsultan 1988-1982, Gen Manager PT First Nabel Supply 1981-1982, Direktur Penerbitan IQRO Bandung 1979-1981. Suharso Manoarfa nikah karo wong wadon kang jenengé Carolina Kalulu.[2] Saka pernikahan iki, Suharso nduwé anak kang cacahé loro.[2] Suharso Manoarfa tau njabat dadi Wakil Panitia Anggaran DPR RI lan mungkasi jabatané dadi anggota DPR RI ing Komisi Pertambangan.[3] Suharso Manoarfa uga aktif ing organisasi, kaya ta dadi Ketua Dep. Kegiatan Masarakat DM ITB 1976-1977. Anggota Pendiri Koperasi Pemuda Indonésia 1980-1986, Ketua Presidium HPMI Gorontalo 1980-1986, Sekertaris Badan Kontak Pemuda Koperasi DEKOPIN 1984-1986, Pengurus Perkumpulan Gorontalo LAMAHU 1992-1997, Anggota Majelis nimpuna DPP PPP wiwit taun 1999 nganti saiki.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 22 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d pulitik.vivanews.com(dipunundhuh tanggal 23 Agustus 2011)
  3. ^ hot.detik.com(dipunundhuh tanggal 23 Agustus 2011)