Suswono

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Suswono
Suswono1.jpg
Menteri Pertanian Republik Indonésia 25
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Anton Apriyantono
Rerincèn priangga
Lair (1959-04-20) 20 April 1959 (umur 57)
 Indonésia Tegal, Jawa Tengah, Indonésia
Bangsa Indonésia
Sisihan Mieke Wahyuni
Anak Anna Mariam Fadhilah
Adilah Ihsani
Muhammad Usaid Gharizah
Sarah Nabilah
Almamater Institut Pertanian Bogor

Ir. H. Suswono, MMA (lair ing Tegal, Jawa Tengah, 20 April 1959; umur 57 taun).[1] Suswono iku politikus kang njabat dadi Mentri Pertanian Indonésia wiwit tanggal 22 Oktober 2009.[1] Sadurungé, Suswono njabat dadi Wakil Ketua Komisi IV DPR-RI kanggo periode 2004-2009 saka Fraksi Parté Keadilan Sejahtera.[2] Suswono dadi anggota DPR-RI lumantar Laladan Pemilihan (Dapil) Jawa Tengah IX (Kab. Tegal, Kota Tegal, Kab. Brebes).[1] Suswono dipercaya nyekel Bidhang Pangan, Pertanian, Kehutanan, Perikanan, lan Kelautan ing Komisi IV.[1]

Sejarah urip[besut | besut sumber]

Suswono iku anak saka H. Asyraf lan Hj. Suratni.[1] Suswono nduwé anak kang cacahé papat ya iku Anna Mariam Fadhilah, Adilah Ihsani, Muhammad Usaid Gharizah, lan Sarah Nabilah.[1] Anak iki saka asil pernikahane karo wong wadon kang jenenge Mieke Wahyuni.[1]

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Pendhidhikan kang tau dilakoni Suswono.[1]

Seminar lan Pelatihan[besut | besut sumber]

Seminar lan pelatihan kang tau dilakoni Suswono.[1]

  • SEPADYA Depdikbud taun 1987
  • Menghadiri Kongres Mahasiswa Islam Australia ing Sidney taun 1992Elemen B
  • Delegasi Departemen Kehutanan dan Perkebunan kanggo netepi undangan GTZ ing Jerman taun 2001
  • Studi Banding Agribisnis MMA IPB ing Thailand lan China taun 2002

Delegasi F-PKS ing Malaysia taun 2004 sajrone advokasi permasalahan TKI ing Malaysia

Piagam/Penghargaan[besut | besut sumber]

Piagam kang ditampa Suswono.[1]

  • Lulusan Terbaik SEPADYA Angkatan I Kopertis Depdikbud taun 1987
  • Pelajar Teladan Tingkat SLTA Kab. Tegal taun 1978

Pagaweyan[besut | besut sumber]

Pagaweyan kang dilakoni Suswono.[1]

Organisasi[besut | besut sumber]

Organisasi kang tau dilakoni Siswono.[1]

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Jabatan kang tau dilakoni Suswono ing Pamaréntahan.[1]

  • Tenaga Ahli Menteri Kehutanan taun 1999-2001
  • Anggota DPR RI Periode 2004-2009
  • Wakil Ketua Komisi IV DPR RI 2005-2009
  • Menteri Pertanian - Kabinet Indonésia Bersatu II 2009-2014

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m (id)kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 19 Agustus 2011)
  2. ^ (id)detiknews.com(dipunundhuh tanggal 19 Agustus 2011)
Jabatan pulitik
Sing mengku  sadurungé:
Anton Apriyantono
Menteri Pertanian
22 Oktober 2009 – saiki
Isih njabat

Cithakan:Kabinet Indonésia Bersatu II


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Suswono&oldid=1093040"