Kuntoro Mangkusubroto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kuntoro Mangkusubroto
Kuntoro mangkusubroto.jpg
Menteri Energi lan Sumber Daya Mineral Républik Indonésia 10
Lungguh
16 Maret 1998 – 21 Mèi 1998
Présidhèn Soeharto
Kadhisiki Ida Bagus Sudjana
Lungguh
21 Mèi 1998 – 26 Oktober 1999
Présidhèn Baharuddin Jusuf Habibie
Kagantèni Susilo Bambang Yudhoyono
Rerincèn priangga
Lair (1947-03-14) Maret 14, 1947 (umur 70)
Indonésia Purwokerto, Jawa Tengah, Indonésia

Dr Ir Kuntoro Mangkusubroto (lair ing Purwokerto, Jawa Tengah, 14 Maret 1947; umur 70 taun).[1] Kuntoro Mangkusubroto iku Ketua Unit Kerja Présidhèn Pengawasan lan Pengendalian Pangyasa (UKP4R) wiwit 22 Oktober 2009.[1] Kuntoro Mangkubroto iku Menteri Pertambangan lan Energi Indonésia ing era Kabinet Reformasi Pangyasa lan uga mantan Direktur Utama PLN.[1] Kuntoro Mangkusubroto uga tau njabat dadi Kepala BRR Acèh-Nias kang tugase yasa laladan Acèh lan Nias pasca tsunami ing akir taun 2004.[2] Kuntoro Mangkubroto lair saka kulawarga kang terpelajar.[1] Bapaké iku pengacara lan ibuné dhosen basa Inggris ing Universitas Sudirman, Purwokerto.[1] Kuntoro Mangkubroto ngrampungaké pendhidhikan SD nganti SMA ing kutha klairané.[1] Sawisé lulus, Kuntoro banjur nerusaké kuliyah Tehnik Industri ITB lan lulus nalika taun 1972.[1] Sawisé lulus, Kuntoro mangkubroto banjur dadi dhosen ing almamatere, Kuntoro banjur nerusaké pendhidhikan ing babagan industrial engineering, Stanford University nalika taun 1976.[1] Kuntoro banjur sinau manéh babagan civil engineering ing universitas kang padha nalika taun 1977.[1] Kuntoro tau éntuk gelar dhoktor saka ITB nalika taun 1982. Kuntoro nggawé disertasi ngenani analisa putusan.[1] Nalika taun 1983, Kuntoro pindhah ing kantor Sekretaris Nagara lan dadi staf ahli mentri mudha UP3DN kang jenenge Ginanjar Kartasasmita lan dadi Pembantu Asisten Administrasi Menteri Sekretaris Nagara RI ya iku Safaruddin Husada nalika taun 1984.[1] Limang taun sawisé iku ya iku nalika taun 1988 Kuntoro diangkat dadi Direktur Utama PT. Tambang Batubara Bukit Asam, Tanjung Enim, Palembang.[1] Kuntoro banjur dadi Direktur Utama PT. Tambang Timah (TT), nalika sasi Dhésèmber 1989 nganti 1994.[1] Kuntoro banjur dipercaya njabat dadi Dirjen Pertambangan Umum Departemen Pertambangan lan Energi nalika taun 1993.[1] Nalika taun 1998, Présidhèn Soeharto ndadèkaké Kuntoro Mentri Pertambangan dan Energi.[1]

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Pendhidhikan kang dilakoni Kuntoro Mangkusubroto.[1]

  • S1-Teknik Industri ITB (1972)
  • Northeastern University
  • Stanford University, Industrial Engineer (1976)
  • S2-Stanford University, Civil Engineer (1977)
  • S3-ITB, Ilmu Teknik babagan Ilmu Dudutan (1982)

Karir[besut | besut sumber]

Karir kang dilakoni Kuntoro Mangkusubroto.[1]

Kagiyatan liya[besut | besut sumber]

Kagiyatan liya kang dilakoni Kuntoro Mangkusubroto.[1]

  • Sekjen IA ITB kalamangsa 1987-1992
  • Ketua ITB School of Business
  • Anggota Penempuh Rimba & Pendaki Gunung WANADRI

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 24 Agustus 2011)
  2. ^ detiknews.com(dipunundhuh tanggal 24 Agustus 2011)