Gusti Muhammad Hatta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gusti Muhammad Hatta
Gusti.jpg
Menteri Nagara Lingkungan Hidup Républik Indonésia 8
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Rachmat Witoelar
Rerincèn priangga
Lair (1952-09-01) Sèptèmber 1, 1952 (age 63)
Cithakan:Country data indonésia Banjarmasin, Kalimantan Selatan, Indonésia
Bangsa Indonésia
Almamater Universitas Lambung Mangkurat
Universitas Gajah Mada
Universitas Wageningen

Gusti Muhammad Hatta (lair ing Banjarmasin, Kalimantan Selatan, 1 September 1952; umur 63 taun). Gusti Muhammad Hatta iku guru besar Universitas Lambung Mangkurat kang dadi Menteri Nagara Lingkungan Hidup Républik Indonésia ing Kabinet Indonésia Bersatu II.[1]

Gusti Muhammad hatta iku lulusan Fakultas Kehutanan Universitas Lambung Mangkurat, Magister Sains Pascasarjana Universitas Gadjah Mada, lan Dhoktor saka Universitas Wageningen kang manggon ing Walanda.[1] Gusti Muhammad Hatta iki mduwéni karir dadi dhosen ing Universitas Lambung Mangkurat.[1]

Menteri Nagara Lingkungan Hidup (Menneg LH), Prof Dr. Gusti Muhammad Hatta janji yèn dheweké bakl mbukak hotline (hubungan langsung) karo mediya.[2] Janji iki diucapké nalika jumpa pens ing ruang Kalpataru Gedung Kementerian Nagara Lingkungan Hidup, sawise serah terima jabatan karo mentri sadurungé ya iku Prof. Rachmat Witoelar.[2] Nganti seprene hubungan hotline, antarane awak media karo mentri lan pejabat ing lingkungan Kementerian Nagara Lingkungan Hidup, cukup mbiyantu nglancaraké tugas awak media ing babagan akses informasi utawa mung kanggo klarifikasi lan konfirmasi anané pawarta.[2] Ngenani kesiapan Kementerian Nagara Lingkungan Hidup sajroné ngadhepi 3 pertemuan internasional perubahan iklim ya iku IPCC, Pertemuan Nagara Islam Sedunia kanggo mbahas owahing Iklim, lan COP 15 UNFCCC ing Kopenhagen, mentri nagara lingkungan hidup ora nduwèni pambengan.[2] Gusti Muhammad Hatta nerangake babagan anané departemen anyar ing kementrian nagara lingkungan hidup, Gusti nerangaké yèn pesen presiden Susilo Bambang Yudhoyono supaya ora nambah manèh kalembagaan kang wos ana.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c {{id]]kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 24 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e (id)menlh.go.id(dipunundhuh tanggal 24 Agustus 2011)

Cithakan:Kabinet Indonésia Bersatu II