Gusti Muhammad Hatta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Gusti Muhammad Hatta
Gusti.jpg
8 Mantri Nagara Lingkungan Hidup Républik Indonésia
Linggih
22 Oktober 2009 – 19 Oktober 2011
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kang ndhisiki Rachmat Witoelar
Kang nggantèni Berth Kambuaya
Rerincèn dhiri
Lair (1952-09-01) Sèptèmber 1, 1952 (umur 66)
Indonésia Banjarmasin, Kalimantan Selatan, Indonésia
Bangsa Indonésia
Almamater Universitas Lambung Mangkurat
Universitas Gajah Mada
Universitas Wageningen

Gusti Muhammad Hatta (lair ing Banjarmasin, Kalimantan Selatan, 1 Sèptèmber 1952; umur 66 taun). Gusti Muhammad Hatta iku guru besar Universitas Lambung Mangkurat kang dadi Mantri Nagara Lingkungan Hidup Républik Indonésia ing Kabinet Indonésia Bersatu II.[1]

Gusti Muhammad hatta iku lulusan Fakultas Kehutanan Universitas Lambung Mangkurat, Magister Sains Pascasarjana Universitas Gadjah Mada, lan Dhoktor saka Universitas Wageningen kang manggon ing Walanda.[1] Gusti Muhammad Hatta iki mduwéni karir dadi dhosen ing Universitas Lambung Mangkurat.[1]

Mantri Nagara Lingkungan Hidup (Menneg LH), Prof Dr. Gusti Muhammad Hatta janji yèn dhèwèké bakl mbukak hotline (gayutan langsung) karo mediya.[2] Janji iki diucapké nalika jumpa pens ing ruwang Kalpataru Gedung Kementerian Nagara Lingkungan Hidup, sawisé serah terima kalungguhan karo mantri sadurungé ya iku Prof. Rachmat Witoelar.[2] Nganti seprene gayutan hotline, antarané awak médhia karo mantri lan pejabat ing lingkungan Kementerian Nagara Lingkungan Hidup, cukup mbiyantu nglancaraké tugas awak médhia ing babagan akses informasi utawa mung kanggo klarifikasi lan konfirmasi anané pawarta.[2] Ngenani kesiapan Kementerian Nagara Lingkungan Hidup sajeroning ngadhepi 3 pertemuan internasional owah-owahan iklim ya iku IPCC, Pertemuan Nagara Islam Sedunia kanggo mbahas owahing Iklim, lan COP 15 UNFCCC ing Kopenhagen, mantri nagara lingkungan hidup ora duwé pambengan.[2] Gusti Muhammad Hatta nerangake babagan anané departemen anyar ing kementrian nagara lingkungan hidup, Gusti nerangaké yèn pesen présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono supaya ora nambah manèh kalembagaan kang wos ana.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c {{id]]kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 24 Agustus 2011)
  2. a b c d e menlh.go.id(dipunundhuh tanggal 24 Agustus 2011)