Gita Wirjawan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gita Irawan Wirjawan
Gita Wirjawan.jpg
Mentri Perdagangan Indonésia ka-30
Lungguh
19 Oktober 2011 – 31 Januari 2014
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Mari Elka Pangestu
Kagantèni Muhammad Lutfi
Kepala Badan Koordinasi Penanaman Modal
Lungguh
22 Oktober 2009 – 13 Juni 2012
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Muhammad Lutfi
Kagantèni Muhammad Chatib Basri
Rerincèn priangga
Panggaota Pangusaha lan pangadeg Ancora Capital

Gita Wirjawan (lair ing Jakarta, 21 Sèptèmber 1965; umur 52 taun.[1] Gita Wirjawan iku salah sijiné pengusaha kang asalé saka Indonésia.[1] Gita Wirjawan duwé jeneng dawa Gita Irawan Wirjawan.[1] Gita Wirjawan iku anak saka pasangan Wirjawan Djojosoegito (almarhum) lan Paula Warokka Wirjawan.[1] Nalika taun 2008 Gita ngrintis perusahaan Ancora Capital, perusahaan investasi ing babagan sumber daya lan pertambangan.[1] Gita Wirjawan ngrintis perusahaan iku sawisé mundur saka kursi présidhèn direktur JP Morgan Indonesia.[1] Kamangka Gita wis njabat wiwit taun 2006 nganti 2008.[1]

Kasuksesane ngrintis akèh prusahaan iku amarga rélasi kang dibangun nalika Gita isih kuliyah ing Harvard.[2]Ancora Capital ya iku prusahaan ing babagan investasi ing sektor ènergi lan sumber daya alam.[2] Ancora bisa duwé saham perusahaan-perusahaan gedhé liyané kaya ta PT Bumi Resources Tbk.[2] Saliyané iku, Gita Wirjawan uga dadi salah sijiné komisaris ing PT Pertamina.[2] Gita Wirjawan ngrampungaké pendhidhikan S1 ing Amérika Sarékat ya iku ing Kennedy School of Government, Harvard University.[2] Gita tamat nalika taun 1992.[2] Gita Wirjawan kuliyah lan njupuk jurusan administrasi bisnis. Sawisé kuliyah, Gita miwiti karir kanthi kerja ing Citibank.[2] Nalika taun 1999, Gita njupuk kuliyah S-2 ing jurusan public administration (administrasi Publik) ing Harvard University.[2] Gita lulus S2 nalika taun 2000.[2] Sawisé lulus S2, Gita kerja ing Goldman Sachs Singapura, salah sijiné bank kang digawé karo Marcus Goldman.[2] Gita kerja ing bank iki nganti taun 2004.[2] Sawisé iku Gita Wirjawan banjur pindah ing ST Telekomunikasi ing Singapura lan kerja ing kéné nganti taun 2006.[2] Gita banjur kerja ing JP morgan Indonesia dadi direktur utama.[3] Gita kerja dadi direktur nganti taun 2008.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g thejakartapost.com(dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l tempo.co(dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  3. ^ a b tokohindonesia.com(dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)