Gita Wirjawan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Gita Irawan Wirjawan
Gita Wirjawan.jpg
Mantri Perdagangan Indonésia ka-30
Linggih
19 Oktober 2011 – 31 Januari 2014
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kang ndhisiki Mari Elka Pangestu
Kang nggantèni Muhammad Lutfi
Kepala Badan Koordinasi Penanaman Modal
Linggih
22 Oktober 2009 – 13 Juni 2012
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kang ndhisiki Muhammad Lutfi
Kang nggantèni Muhammad Chatib Basri
Rerincèn dhiri
Panggaota Pangusaha lan pangadeg Ancora Capital

Gita Wirjawan (lair ing Jakarta, 21 Sèptèmber 1965; umur 53 taun.[1] Gita Wirjawan iku salah sijiné pengusaha kang asalé saka Indonésia.[1] Gita Wirjawan duwé jeneng dawa Gita Irawan Wirjawan.[1] Gita Wirjawan iku anak saka pasangan Wirjawan Djojosoegito (almarhum) lan Paula Warokka Wirjawan.[1] Nalika taun 2008 Gita ngrintis perusahaan Ancora Capital, perusahaan investasi ing babagan sumber daya lan pertambangan.[1] Gita Wirjawan ngrintis perusahaan iku sawisé mundur saka kursi présidhèn direktur JP Morgan Indonesia.[1] Kamangka Gita wis njabat wiwit taun 2006 nganti 2008.[1]

Kasuksesane ngrintis akèh prusahaan iku amarga rélasi kang dibangun nalika Gita isih kuliyah ing Harvard.[2]Ancora Capital ya iku prusahaan ing babagan investasi ing sektor ènergi lan sumber daya alam.[2] Ancora bisa duwé saham perusahaan-perusahaan gedhé liyané kaya ta PT Bumi Resources Tbk.[2] Saliyané iku, Gita Wirjawan uga dadi salah sijiné komisaris ing PT Pertamina.[2] Gita Wirjawan ngrampungaké pendhidhikan S1 ing Amérika Sarékat ya iku ing Kennedy School of Government, Harvard University.[2] Gita tamat nalika taun 1992.[2] Gita Wirjawan kuliyah lan njupuk jurusan administrasi bisnis. Sawisé kuliyah, Gita miwiti karir kanthi kerja ing Citibank.[2] Nalika taun 1999, Gita njupuk kuliyah S-2 ing jurusan public administration (administrasi Publik) ing Harvard University.[2] Gita lulus S2 nalika taun 2000.[2] Sawisé lulus S2, Gita kerja ing Goldman Sachs Singapura, salah sijiné bank kang digawé karo Marcus Goldman.[2] Gita kerja ing bank iki nganti taun 2004.[2] Sawisé iku Gita Wirjawan banjur pindah ing ST Telekomunikasi ing Singapura lan kerja ing kéné nganti taun 2006.[2] Gita banjur kerja ing JP morgan Indonesia dadi direktur utama.[3] Gita kerja dadi direktur nganti taun 2008.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g thejakartapost.com(dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l tempo.co(dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  3. a b tokohindonesia.com(dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)