Kabinèt Indonésia Bersatu II

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Kabinèt Indonésia Bersatu II (Inggris: Second United Indonésia Cabinet) iku kabinèt pamaréntahan Indonésia pimpinan Presidhèn Susilo Bambang Yudhoyono lan Wakil Presidhèn Boediono. Susunan kabinèt iki asal saka usulan parté pulitik pengusul pasangan SBY-Boediono ing Pilpres 2009 sing ngéntukaké kursi ing DPR (Parté Dhémokrat, PKS, PAN, PPP, lan PKB) ditambah Parté Golkar sing gabung sawisé iku[1], tim sukses pasangan SBY-Boediono pada Pilpres 2009, serta kalangan profesional.

Susunan[sunting | besut sumber]

Ing ngisor iki daftar anggota Kabinèt Indonésia Bersatu II sing diumumaké déning Presidhèn SBY ing 21 Oktober 2009.[2][3]

No. Jabatan Pejabat Latar wuri
1 Mentri Koordinator Bidang Pulitik, Hukum, lan Kaamanan Djoko soeyanto.jpg
Djoko Suyanto
Militer, mantan Panglima TNI, Wakil Ketua Tim Kampanye Nasional SBY-Boediono
2 Mentri Koordinator Bidang Perékonomian Hatta Rajasa.jpg
Hatta Rajasa
Sipil, Mensesneg, Ketua Tim Kampanye Nasional SBY-Boediono, diusulaké déning PAN
3 Mentri Koordinator Bidang Kesejahteraan Rakyat Agung laksono.jpg
Agung Laksono
Sipil, mantan Ketua DPR, diusulaké déning Golkar
4 Mentri Sekretaris Nagara Kabinet-sudi-s.jpg
Sudi Silalahi
Militer, Seskab, Tim Sukses SBY-Boediono
5 Mentri Dalam Negri Gamawan fauzi.jpg
Gamawan Fauzi
Sipil, Gubernur Sumatera Barat, Tim Sukses SBY-Boediono
6 Mentri Luar Negri x100px
Marty Natalegawa
Sipil, Duta Besar untuk PBB
7 Mentri Pertahanan Kabinet purnomo.jpg
Purnomo Yusgiantoro
Sipil, Mentri ESDM, mantan Wakil Gubernur Lemhannas
8 Mentri Hukum lan Hak Asasi Manungsa Patrialis Akbar.jpg
Patrialis Akbar
Sipil, mantan anggota DPR, diusulaké déning PAN
9 Mentri Keuangan Kabinet srimulyani.jpg
Sri Mulyani
Sipil, Menkeu
10 Mentri Energi lan Sumber Daya Mineral Darwin Zahedy Saleh.jpg
Darwin Zahedy Saleh
Sipil, diusulaké déning Parté Dhémokrat
11 Mentri Perindustrian Ms hidayat.jpg
M. S. Hidayat
Sipil, Ketua Kadin, diusulaké déning Golkar
12 Mentri Perdagangan Mari Pangestu at the World Economic Forum on East Asia 2008.jpg
Mari Elka Pangestu
Sipil, Mendag
13 Mentri Pertanian Suswono.jpg
Suswono
Sipil, anggota DPR, diusulaké déning PKS
14 Mentri Kehutanan Zulkifli Hasan.jpg
Zulkifli Hasan
Sipil, anggota DPR, diusulaké déning PAN
15 Mentri Perhubungan x100px
Freddy Numberi
Militer, Mentri KP, diusulaké déning Parté Dhémokrat
16 Mentri Kelautan lan Perikanan x100px
Fadel Muhammad
Sipil, Gubernur Gorontalo, diusulaké déning Golkar
17 Mentri Tenaga Kerja lan Transmigrasi x100px
Muhaimin Iskandar
Sipil, anggota DPR, diusulaké déning PKB
18 Mentri Pekerjaan Umum x100px
Djoko Kirmanto
Sipil, Mentri PU
19 Mentri Kaséhatan Sedyaningsih.jpg
Endang Rahayu Sedyaningsih
Sipil, mantan Kepala Pusat Penelitian lan Pengembangan Biomedis lan Farmasi
20 Mentri Pendidikan Nasional Mohammad Nuh.jpg
Mohammad Nuh
Sipil, Menkominfo
21 Mentri Sosial x100px
Salim Assegaf Al Jufri
Sipil, Duta Besar untuk Arab Saudi, diusulaké déning PKS
22 Mentri Agama Kabinet suryadarma.jpg
Suryadharma Ali
Sipil, anggota DPR, diusulaké déning PPP
23 Mentri Kebudayaan dan Pariwisata Kabinet jero w.jpg
Jero Wacik
Sipil, anggota DPR, diusulaké déning Parté Dhémokrat
24 Mentri Komunikasi dan Informatika x100px
Tifatul Sembiring
Sipil, anggota DPR, diusulaké déning PKS
25 Mentri Nagara Riset dan Teknologi Suharna.jpg
Suharna Surapranata
Sipil, diusulaké déning PKS
26 Mentri Nagara Koperasi lan Usaha Cilik lan Menengah Syarief hasan.jpg
Syarief Hasan
Sipil, anggota DPR, diusulaké déning Parté Dhémokrat
27 Mentri Nagara Lingkungan Urip x100px
Gusti Muhammad Hatta
Sipil, Guru Besar Fakultas Kehutanan Universitas Lambung Mangkurat
28 Mentri Nagara Pemberdayaan Perempuan lan Perlindungan Anak x100px
Linda Amalia Sari
Sipil, Ketua Kowani
29 Mentri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara lan Reformasi Birokrasi EE Mangindaan.jpg
E. E. Mangindaan
Militer, diusulaké déning Parté Dhémokrat
30 Mentri Nagara Pembangunan Laladan Tertinggal x100px
Helmy Faishal Zaini
Sipil, diusulaké déning PKB
31 Mentri Nagara Perencanaan Pembangunan Nasional/
Kepala Badan Perencanaan Pembangunan Nasional
x100px
Armida Alisjahbana
Sipil, Guru Besar Fakultas Ekonomi Universitas Padjajaran
32 Mentri Nagara Badan Usaha Milik Nagara Mustafa abubakar.jpg
Mustafa Abubakar
Sipil, Direktur Utama Perum Bulog
33 Mentri Nagara Perumahan Rakyat x100px
Suharso Monoarfa
Sipil, anggota DPR, diusulaké déning PPP
34 Mentri Nagara Pemuda ldan Ulah raga Andi-km0.jpg
Andi Mallarangeng
Sipil, Juru Bicara Kepresidenan, diusulaké déning Parté Dhémokrat
35 Ketua Unit Kerja Presiden Pengawasan dan Pengendalian Pembangunan Kuntoro mangkusubroto.jpg
Kuntoro Mangkusubroto
Sipil, mantan Kepala BRR Aceh-Nias
36 Kepala Badan Intelijen Nagara Sutanto.jpg
Sutanto
Pulisi, Komisaris Utama PT Pertamina (Persero), mantan Kepala Polri, Tim Sukses SBY-Boediono
37 Kepala Badan Koordinasi Penanaman Modal x100px
Gita Wirjawan
Sipil, Komisaris PT Pertamina (Persero)

Catatan sikil lan referensi[sunting | besut sumber]

Deleng uga[sunting | besut sumber]

Kabinet pamaréntahan Indonésia
Sing mengku  sadurungé:
Kabinet Indonésia Bersatu
Kabinet Indonésia Bersatu II
2009 – saiki
Isih njabat

Cithakan:Kabinet Indonésia Bersatu II Cithakan:Kabinet Indonésia