Boediono

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Boediono

Prof. Dr. Boediono, M.Ec. (lair ing Blitar, Jawa Wétan, 25 Fèbruari 1943; umur 73 taun) iku Gubernur Bank Indonésia wiwit 17 Mei 2008 nganti 17 Mei 2009. Panjenengané mundur saka jabatan Gubernur Bank Indonésia amarga dicalonaké minangka Wakil Presiden déning Calon Presiden Susilo Bambang Yudhoyono jroning Pamilihan Umum Presidhèn Indonésia 2009. Sadurungé njabat Gubernur Bank Indonésia, Boediono njabat Menteri Koordinator Bidang Perékonomian ing Kabinet Indonésia Bersatu (5 Desember 2005 – 17 Mei 2008). Boediono uga naté njabat Menteri Keuangan Indonésia ing Kabinet Gotong Royong (20012004) nalika mangsa pamaréntahan Presiden Megawati Sukarnoputri. Sadurungé, ing Kabinet Reformasi Pembangunan (1998-1999) pimpinan Presiden BJ Habibie, Boediono njabat minangka Menteri Nagara Perencanaan lan Pembangunan Nasional/Kepala Bappenas. Boediono uga naté njabat minangka Direktur Bank Indonésia ing mangsa pamaréntahan Soeharto. Wektu iki Boediono uga mulang ing Fakultas Ekonomi Universitas Gadjah Mada, ing universitas iki uga Boediono diangkat dadi Guru Besar[1] Asma julukan utawa jeneng undang-undangan déning rélasi lan wong-wong sing kerep srawung ya iku The man to get the job done.[2]

Karya lan Publikasi[besut | besut sumber]

  • Mubyarto, Boediono, Ace Partadiredja. 1981. Ekonomi Pancasila. BPFE. Yogyakarta.
  • Boediono. 2001. Indonésia menghadapi ékonomi global. BPFE. Yogyakarta.
  • Boediono. Strategi Industrialisasi: Adakah Titik Temu ? Prisma Tahun XV, No.1. (1986)
  • The International Monetary Fund Support Program in Indonésia: Comparing Implementation Under Three Presidents. Bulletin of Indonésia Economic Studies, 38(3): 385-392, December 2002.
  • Kebijakan Fiskal: Sekarang dan Selanjutnya?. dalam Subiyantoro dan S. Riphat (Eds.). 2004. Kebijakan Fiskal: Pemikiran, Konsep dan Implementasi. Peneribit Buku Kompas, 43-55 pp.
  • Professor Mubyarto, 1938-2005. Bulletin of Indonésian Economic Studies 41(2):159-162, August 2005.
  • Stabilization in A Period of Transition: Indonésia 2001-2004. dalam The Australian Government-The Treasury, Macroeconomic Policy and Structural Change in East Asia: Conference Proceedings, Sydney (2005), ISBN 0-642-74290-1, 43-48 pp.
  • Managing The Indonésian Economy: Some Lessons From The Past?. Bulletin of Indonésia Economic Studies, 41(3):309-324, December 2005.

Catatan suku[besut | besut sumber]

Pustaka[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Didhisiki déning:
Aburizal Bakrie
Menteri Koordinator bidang Perékonomian
2005-2008
Diganti déning:
Sri Mulayani Indrawati
Didhisiki déning:
Rizal Ramli
Menteri Keuangan
2001-2004
Diganti déning:
Jusuf Anwar
Didhisiki déning:
Ginandjar Kartasasmita
Menteri Nagara Perencanaan Pembangunan Nasional
1998-1999
Diganti déning:
Kwik Kian Gie
Didhisiki déning:
Burhanuddin Abdullah
Gubernur BI
2008-2009
Diganti déning:
sedang menjabat
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Boediono&oldid=1092678"