Rizal Ramli

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Rizal Ramli
Rizalramli.jpg
Mantri Keuangan Républik Indonésia 23
Linggih
12 Juni 2001 – 9 Agustus 2001
PrésidhènAbdurahman Wahid
Kang sadurungéPrijadi Praptosuhardjo
Kang sawiséBoediono
Mantri Koordinator Babagan Perèkonomian Républik Indonésia 7
Linggih
23 Agustus 2000 – 12 Juni 2001
PrésidhènAbdurahman Wahid
Kang sadurungéKwik Kian Gie
Kang sawiséBurhanuddin Abdullah
Rerincèn dhiri
Lair (1953-12-10) Dhésèmber 10, 1953 (umur 65)
Indonésia Padang, Sumatra Kilèn, Indonésia
SisihanIr.Herawati Moelyono M.Arch (alm.) [1982-2006], Marijani atau
Liu Siaw Fung (alm.) [2008-2011] [1]
AnakIr. Dhitta Puti Saraswati M.A

Dipo Satria MBA

Daisy Orlana Ramli B.Arch
AgamaIslam

Dr. Rizal Ramli (lair ing Padang, Sumatra Kilèn, 10 Dhésèmber 1953; umur 65 taun) inggih punika Mantri Koordinator babagan Perékonomian Républik Indonésia lan Mantri Keuangan ing Kabinèt Persatuan Nasional nalika pamaréntahanipun Présidhén Abdurrahman Wahid.[2]

Karieri Rizal ing pamaréntahan dipunwiwiti nalika Présidhén Abdurrahman Wahid ndadosaken Rizal njabat Kepala Badan Urusan Logistik (Bulog) nalika April 2000.[2] Sasampunipun punika, panjenenganipun pinitados njabat Mantri Koordinator Perèkonomian (Agustus 2000-Juni 2001) lan Mantri Keuangan (Juni-Juli 2001).[2]

Nalika dados Menko Perèkonomian, Rizal Ramli ugi ngrangkep njabat pinten-pinten kalungguhan ingkang wigati lan strategis minangka mbudi daya pamulihan perèkonomian ingkang krisis amargi krisis monétér.[2] Ing antawiwipun inggih punika dados Ketua Kebijakan Sektor Keuangan (KKSK) lan Ketua Tim Keppres 133 kanggé renegosiasi listrik swasta.[2] Ingkang pungkasan, panjenenganipun kacathet minangka wakil pamaréntah ing PT Semen Gresik Tbk minangka Présidhèn Komisaris (September 2006 – Juni 2008).[2]

Rizal Ramli punika salah satunggalipun tokoh misuwur ing babagan ékonomi, akadhemisi, lan tilas mantri.[3] Panjenenganipun kuliyah ing Institut Teknologi Bandung kanthi mendhet studi fisika ngantos pikantuk gelar Dhoktor Ékonomi ing Universitas Boston Amérikah Sarékat.[3] Rizal kagolong tokoh ingkang kritis anggénipun paring panyaruwé dhumateng kabijakan pamaréntah ingkang boten mihak rakyatipun.[3] Ngantos panjenenganipun naté dipuntahan nalika wekdal pamaréntahanipun Présidhén Soeharto amargi boten sarujuk sanget manawi Soeharto dados présidhén malih.[3]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Website-ipun Rizal Ramli

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Istri Rizal Ramli Wafat. Bisnis Indonésia, 1 Maret 2011. Diakses pada 6 Maret 2011.
  2. a b c d e f Biografi Rizal Ramli dipunundhuh tanggal 7 Oktober 2011)
  3. a b c d Biografi Dr Rizal Ramli dipunundhuh tanggal 7 Oktober 2011)