Kutha Padang

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Cithakan:Kutha krajan propinsi Kutha Padang iku kutha ing Propinsi Sumatra Kulon, Indonésia, uga dadi kutha krajan propinsi.

Geografis[besut | besut sumber]

Kutha Padang dumunung ana ing sisih kulon Propinsi Sumatra Kulon. Kutha iki nduwèni jembar wewengkon 694,96 km2 ing sajroning koordinat 0°44' - 1°8'35' LK lan 100°5'5" - 100°34'9" BW.[1]

Wewengkon[besut | besut sumber]

Wates wewengkon Kutha Padang ya iku :

ing sisih lor karo: Kabupatèn Padang Pariaman
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Solok
ing sisih kulon karo: Samudra Hindhia
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Pesisir Kidul

Kacamatan[besut | besut sumber]

Kutha iki duwè 11 kacamatan, ya iku :

  1. Bungus Lempongan Kabung
  2. Koto Tangah
  3. Kuranji
  4. Lubuk Begalung
  5. Lubuk Kilangan
  6. Nanggalo
  7. Padang Kidul
  8. Padang Kulon
  9. Padang Lor
  10. Padang Wétan
  11. Pauh
  • Kacamatan sing paling ombo ya iku Kacamatan Koto Tangah, jembaré 232,25 km2.

<!

  • Kacamatan sing paling sempit ya iku Kacamatan, jembaré km2.

>

Padunung[besut | besut sumber]

Okèhé padunung Kutha Padang miturut proyeksi BPS Padang kanggo taun 2008 ya iku 856,815 jiwa, padunung lanang okèhé 423,039 jiwa lang sing wédhok okèhé 433,776 jiwa.[2]

  • Kacamatan sing paling akèh padunungé ya iku Kacamatan Koto Tangah, cacahé 161,466 jiwa.
  • Kacamatan sing paling sithik padunungé ya iku Kacamatan Bungus Lempongan Kabung, cacahé 24,116 jiwa.

<!

  • Kacamatan sing paling padhet padunungé ya iku Kacamatan, kapadhetané jiwa/km2.
  • Kacamatan sing paling arang padunungé ya iku Kacamatan, kapadhetané jiwa/km2.

>

Refrensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

 
Sumatra Kulon
Lambang Provinsi Sumatra Kulon

Kabupatèn: Agam | Dharmasraya | Lima Puluh Kota | Kapuloan Mentawai | Padang Pariaman | Pasaman | Pasaman Kulon | Pesisir Kidul | Sawahlunto Sijunjung | Solok | Solok Selatan | Tanah Dhatar

Kutha: Bukittinggi | Padang | Padang Panjang | Pariaman | Payakumbuh | Sawahlunto | Solok

Delengen uga: Dhaptar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Padang&oldid=1055539"