Kutha Padang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Padang
Kutha
Kota Padang
Trankripsi Liyane
 • Jawiڤادڠ
Indahnya Kota Padangku.jpg
Adityawarman Museum.JPGTeluk Bayur Harbour1.jpg
Padang Beach.jpgMasjid Raya Sumbar Ramadan 2018 taman.jpg
Pantai Padang 2018.jpg
Saka ndhuwur, searah jarum jam:
Downtown Padang, Pelabuhan Teluk Bayur, Masjid Raya Sumatera Barat, Pantai Padang, lan Museum Adityawarman.
Official seal of Padang
Lambang
Masalah Lua ing Modhul:Location_map larik 502: Unable to find the specified location map definition: "Module:Location map/data/Indonesia_Sumatra" does not exist.Lokasi di Sumatra lan Indonesia
Koordhinat: 0°57′0″S 100°21′11″E / 0.95000°S 100.35306°E / -0.95000; 100.35306Koordhinat: 0°57′0″S 100°21′11″E / 0.95000°S 100.35306°E / -0.95000; 100.35306
Negara Indonésia
ProvinsiCoat of arms of West Sumatra.svg Sumatra Kulon
Berdiri7 Agustus 1669
Pamaréntahan
 • Wali kuthaMahyeldi Ansharullah
Laladan
 • Gunggung695 km2 (268 sq mi)
Élepasi0-1.853 m (0-6.079 ft)
Cacah warga (2016)
 • Gunggung914.970[1]
 • Pepadhet1.438,98/km2 (372,690/sq mi)
Demonym(s)Padangnese
Zona wektuWIB (UTC+7)
Kodhe laladan+62 751
Situs wèbwww.padang.go.id

Kutha Padang iku kutha ing Provinsi Sumatra Kulon, Indonésia, uga dadi kutha krajan provinsi.

Géografi[besut | besut sumber]

Kutha Padang dumunung ana ing sisih kulon Provinsi Sumatra Kulon. Kutha iki duwé jembar wewengkon 694,96 km2 ing sajeroning koordinat 0°44' - 1°8'35' LK lan 100°5'5" - 100°34'9" BW.[2]

Wewengkon[besut | besut sumber]

Wates wewengkon Kutha Padang ya iku :

ing sisih lor karo: Kabupatèn Padang Pariaman
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Solok
ing sisih kulon karo: Samudra Hindhia
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Pesisir Kidul

Kacamatan[besut | besut sumber]

Kutha iki duwè 11 kacamatan, ya iku :

  1. Bungus Lempongan Kabung
  2. Koto Tangah
  3. Kuranji
  4. Lubuk Begalung
  5. Lubuk Kilangan
  6. Nanggalo
  7. Padang Kidul
  8. Padang Kulon
  9. Padang Lor
  10. Padang Wétan
  11. Pauh
  • Kacamatan kang paling amba ya iku Kacamatan Koto Tangah, jembaré 232,25 km2.

<!

  • Kacamatan kang paling sempit ya iku Kacamatan, jembaré km2.

>

Padunung[besut | besut sumber]

Okèhé kang ndunungi Kutha Padang miturut proyeksi BPS Padang kanggo taun 2008 ya iku 856,815 jiwa, kang ndunungi lanang okèhé 423,039 jiwa lang kang wédok okèhé 433,776 jiwa.[3]

  • Kacamatan kang paling akèh kang ndunungi ya iku Kacamatan Koto Tangah, cacahé 161,466 jiwa.
  • Kacamatan kang paling sithik kang ndunungi ya iku Kacamatan Bungus Lempongan Kabung, cacahé 24,116 jiwa.

<!

  • Kacamatan kang paling padhet kang ndunungi ya iku Kacamatan, kapadhetané jiwa/km2.
  • Kacamatan kang paling arang kang ndunungi ya iku Kacamatan, kapadhetané jiwa/km2.

>

Refrensi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

 
Sumatra Kulon
Lambang Provinsi Sumatra Kulon

Kabupatèn: Agam | Dharmasraya | Lima Puluh Kota | Kapuloan Mentawai | Padang Pariaman | Pasaman | Pasaman Kulon | Pesisir Kidul | Sawahlunto Sijunjung | Solok | Solok Selatan | Tanah Dhatar

Kutha: Bukittinggi | Padang | Padang Panjang | Pariaman | Payakumbuh | Sawahlunto | Solok

Delengen uga: Dhaptar kabupatèn lan kutha ing Indonésia