Kutha Padang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Padang
Kutha
Kota Padang
Trankripsi Liyane
 • Jawiڤادڠ
Indahnya Kota Padangku.jpg
Adityawarman Museum.JPGTeluk Bayur Harbour1.jpg
Padang Beach.jpgMasjid Raya Sumbar Ramadan 2018 taman.jpg
Pantai Padang 2018.jpg
Saka ndhuwur, searah jarum jam:
Downtown Padang, Pelabuhan Teluk Bayur, Masjid Raya Sumatera Barat, Pantai Padang, lan Museum Adityawarman.
Official seal of Padang
Lambang
Padang kapernah ing Sumatra
Padang
Padang
Padang kapernah ing Indonésia
Padang
Padang
Lokasi di Sumatra lan Indonesia
Koordhinat: 0°57′0″S 100°21′11″E / 0.95000°S 100.35306°E / -0.95000; 100.35306Koordhinat: 0°57′0″S 100°21′11″E / 0.95000°S 100.35306°E / -0.95000; 100.35306
Negara Indonésia
ProvinsiCoat of arms of West Sumatra.svg Sumatra Kulon
Berdiri7 Agustus 1669
Pamaréntahan
 • Wali kuthaMahyeldi Ansharullah
Laladan
 • Gunggung695 km2 (268 sq mi)
Élepasi0-1.853 m (0-6.079 ft)
Cacah warga (2016)
 • Gunggung914.970[1]
 • Pepadhet1.438,98/km2 (372,690/sq mi)
Demonym(s)Padangnese
Zona wektuWIB (UTC+7)
Kodhe laladan+62 751
Situs wèbwww.padang.go.id

Kutha Padang iku kutha ing Provinsi Sumatra Kulon, Indonésia, uga dadi kutha krajan provinsi.

Géografi[besut | besut sumber]

Kutha Padang dumunung ana ing sisih kulon Provinsi Sumatra Kulon. Kutha iki duwé jembar wewengkon 694,96 km2 ing sajeroning koordinat 0°44' - 1°8'35' LK lan 100°5'5" - 100°34'9" BW.[2]

Wewengkon[besut | besut sumber]

Wates wewengkon Kutha Padang ya iku :

ing sisih lor karo: Kabupatèn Padang Pariaman
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Solok
ing sisih kulon karo: Samudra Hindhia
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Pesisir Kidul

Kacamatan[besut | besut sumber]

Kutha iki duwè 11 kacamatan, ya iku :

  1. Bungus Lempongan Kabung
  2. Koto Tangah
  3. Kuranji
  4. Lubuk Begalung
  5. Lubuk Kilangan
  6. Nanggalo
  7. Padang Kidul
  8. Padang Kulon
  9. Padang Lor
  10. Padang Wétan
  11. Pauh
  • Kacamatan kang paling amba ya iku Kacamatan Koto Tangah, jembaré 232,25 km2.

<!

  • Kacamatan kang paling sempit ya iku Kacamatan, jembaré km2.

>

Padunung[besut | besut sumber]

Okèhé kang ndunungi Kutha Padang miturut proyeksi BPS Padang kanggo taun 2008 ya iku 856,815 jiwa, kang ndunungi lanang okèhé 423,039 jiwa lang kang wédok okèhé 433,776 jiwa.[3]

  • Kacamatan kang paling akèh kang ndunungi ya iku Kacamatan Koto Tangah, cacahé 161,466 jiwa.
  • Kacamatan kang paling sithik kang ndunungi ya iku Kacamatan Bungus Lempongan Kabung, cacahé 24,116 jiwa.

<!

  • Kacamatan kang paling padhet kang ndunungi ya iku Kacamatan, kapadhetané jiwa/km2.
  • Kacamatan kang paling arang kang ndunungi ya iku Kacamatan, kapadhetané jiwa/km2.

>

Refrensi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

 
Sumatra Kulon
Lambang Provinsi Sumatra Kulon

Kabupatèn: Agam | Dharmasraya | Lima Puluh Kota | Kapuloan Mentawai | Padang Pariaman | Pasaman | Pasaman Kulon | Pesisir Kidul | Sawahlunto Sijunjung | Solok | Solok Selatan | Tanah Dhatar

Kutha: Bukittinggi | Padang | Padang Panjang | Pariaman | Payakumbuh | Sawahlunto | Solok

Delengen uga: Dhaptar kabupatèn lan kutha ing Indonésia