Kabupatèn Padang Pariaman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Padang Pariaman
110px
Lambang Kabupatèn Padang Pariaman
Moto: Saiyo Sakato


Lokasi Sumatera Barat Kabupaten Padang Pariaman.svg
Peta lokasi Kabupatèn Padang Pariaman di Sumatra Kulon
Koordinat: 0°11'- 0°49' LS dan 98°36" - 100°28' BT
Propinsi Sumatra Kulon
Tanggal peresmian 19 Maret 1956
Pamaréntahan
 - DAU -
Luas 1.328,79 km²
Gunggung cacah jiwa
 - Total 387.452 jiwa (2007)
 - Kepadatan 292 jiwa/km² (2007)
Démografi
 - Kode area telepon 0751
Pembagian administratif
 - Kecamatan 17
Simbol khas daerah
Situs web http://www.padangpariamankab.go.id/

Padang Pariaman iku sawijining kabupatèn ing provinsi Sumatra Kulon, Indonésia. Kabupatèn iki jembaré 1.328,79 km² kanthi populasi 370.489 jiwa (2003).

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

 
Sumatra Kulon
Lambang Provinsi Sumatra Kulon

Kabupatèn: Agam | Dharmasraya | Lima Puluh Kota | Kapuloan Mentawai | Padang Pariaman | Pasaman | Pasaman Kulon | Pesisir Kidul | Sawahlunto Sijunjung | Solok | Solok Selatan | Tanah Dhatar

Kutha: Bukittinggi | Padang | Padang Panjang | Pariaman | Payakumbuh | Sawahlunto | Solok

Delengen uga: Dhaptar kabupatèn lan kutha ing Indonésia