Kabupatèn Pasaman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Pasaman
Lambang Kabupatèn Pasaman

Lambang Kabupatèn Pasaman
Peta

Peta lokasi Kabupatèn Pasaman
Koordinat : -
Motto: Saiyo
Provinsi Sumatra Kulon
Kutha krajan Lubuk Sikaping
Jembar 7.835 km²
Pedunung  
 · Cacahé 513.122 (2000)
 · Kapadhetan - jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan {{{kecamatan}}}
 · Désa/kelurahan {{{kelurahan}}}
Dhasar hukum -
Tanggal -
Dina dadi {{{hari jadi}}}
{{{kepala daerah}}} {{{nama kepala daerah}}}
Kodhe area telepon 0753
APBD {{{apbd}}}
DAU Rp.157,12 milyar (2001)
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: www.pasaman.go.id

Kabupatèn Pasaman iku kabupatèn ing provinsi Sumatra Kulon, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Lubuk Sikaping. Kabupatèn iki jembar wewengkoné 7.835 km² kanthi padunung 513.122 jiwa miturut sensus padunung taun 2000.

Wates wewengkon[besut | besut sumber]

ing sisih lor karo: provinsi Sumatra Lor
ing sisih kidul karo: kabupatèn Agam
ing sisih kulon karo: provinsi Sumatra Lor lan Samudra Hindia
ing sisih wétan karo: provinsi Riau lan kabupatèn Limapuluh Koto

Kacamatan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Pasaman katata jroning 8 kacamatan ya iku:

  1. II Koto
  2. III Nagari
  3. Bonjol
  4. Lubuk Sikaping
  5. Mapat Tunggul
  6. Mapat Tunggul Selatan
  7. Panti
  8. Rao

Pranala njaba[besut | besut sumber]

 
Sumatra Kulon
Lambang Provinsi Sumatra Kulon

Kabupatèn: Agam | Dharmasraya | Lima Puluh Kota | Kapuloan Mentawai | Padang Pariaman | Pasaman | Pasaman Kulon | Pesisir Kidul | Sawahlunto Sijunjung | Solok | Solok Selatan | Tanah Dhatar

Kutha: Bukittinggi | Padang | Padang Panjang | Pariaman | Payakumbuh | Sawahlunto | Solok

Delengen uga: Dhaptar kabupatèn lan kutha ing Indonésia