Kabupatèn Pasaman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Pasaman
Lambang Kabupatèn Pasaman
Lambang Kabupatèn Pasaman
Moto: Saiyo


Peta
Peta lokasi Kabupatèn Pasaman di Sumatra Kulon
Koordinat: -
Propinsi Sumatra Kulon
Tanggal peresmian -
Pamaréntahan
 - DAU Rp.157,12 milyar (2001)
Luas 7.835 km²
Gunggung cacah jiwa
 - Total 513.122 (2000)
 - Kepadatan -
Démografi
 - Kode area telepon 0753
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web www.pasaman.go.id

Kabupatèn Pasaman iku kabupatèn ing provinsi Sumatra Kulon, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Lubuk Sikaping. Kabupatèn iki jembar wewengkoné 7.835 km² kanthi sing ndunungi 513.122 jiwa miturut sensus sing ndunungi taun 2000.

Wates wewengkon[besut | besut sumber]

ing sisih lor karo: provinsi Sumatra Lor
ing sisih kidul karo: kabupatèn Agam
ing sisih kulon karo: provinsi Sumatra Lor lan Samudra Hindia
ing sisih wétan karo: provinsi Riau lan kabupatèn Limapuluh Koto

Kacamatan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Pasaman katata sajeroning 8 kacamatan ya iku:

  1. II Koto
  2. III Nagari
  3. Bonjol
  4. Lubuk Sikaping
  5. Mapat Tunggul
  6. Mapat Tunggul Selatan
  7. Panti
  8. Rao

Pranala njaba[besut | besut sumber]

 
Sumatra Kulon
Lambang Provinsi Sumatra Kulon

Kabupatèn: Agam | Dharmasraya | Lima Puluh Kota | Kapuloan Mentawai | Padang Pariaman | Pasaman | Pasaman Kulon | Pesisir Kidul | Sawahlunto Sijunjung | Solok | Solok Selatan | Tanah Dhatar

Kutha: Bukittinggi | Padang | Padang Panjang | Pariaman | Payakumbuh | Sawahlunto | Solok

Delengen uga: Dhaptar kabupatèn lan kutha ing Indonésia