Lubuk Sikaping, Pasaman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lubuk Sikaping
Kacamatan
Nagara Indonésia
PropinsiSumatra Kulon
KabupatènPasaman
Pamaréntahan
 • CamatDrs. Hendri Tanjung, MM.
Kapadhetan/km²
Nagari/Kalurahan-

Lubuk Sikaping iku kacamatan sing sisan dadi kutha krajan Kabupatèn Pasaman, ing provinsi Sumatra Kulon, Indonésia.

Wates wewengkon[besut | besut sumber]

ing sisih lor karo: kacamatan Panti
ing sisih kidul karo: kacamatan Bonjol dan kacamatan Tigo Nagari
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Pasaman Barat
ing sisih wétan karo: kacamatan Mapat Tunggul Selatan

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kacamatan Lubuk Sikaping minangka kutha kabupatèn dadi kawasan pusat pamaréntahan kabupatèn Pasaman, papan dunungé kantor Bupati Pasaman lan kantor DPRD kabupatèn Pasaman.

Kacamatan iki kapérang dadii 6 nagari lan 32 jorong.

Ékonomi[besut | besut sumber]

Kacamatan Lubuk Sikaping kalebui kawasan lumbung pari tumrap kabupatèn Pasaman.

Pranala njaba[besut | besut sumber]