Kabupatèn Dharmasraya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kabupatèn Dharmasraya
Lambang Kabupatèn Agam
Lambang Kabupatèn Dharmasraya
Sesanti: "Tau Jo Nan Ampek"
Pita
Dina Dadi: 7 Januari 2004
Kutha krajan: Pulau Punjung
Bupati: H. MARLON MARTUA / TUGIMIN
Wakil Bupati:
Jembar
 -Total:
2.961,13

km²
Kacamatan
 -Cacahe:

Distrik
Padunung
 -Total:
170.440 (2006) -Kapadhetan:

+/-59
+/-jiwa/km²
Suku bangsa:
Agama:
Basa:

Kabupatèn Dharmasraya iku wewengkon otonomi anyar ing Indonésia. Dharmasraya madeg dhedhasar Undang-Undang pamekaran laladan kaitung wiwit tanggal 7 Januari 2004, lan kapisah saka kabupatèn induké, ya iku Sawahlunto-Sijunjung. Kabupatèn iki dumunung ing simpang Jalur Lintas Sumatra kang ngubungaké antara Padang, Pekanbaru nganti Jambi. Dunungé ing pucuk kidul-wétan Sumatra Kulon, kabupatèn iki wewatesan karo Kabupatèn Sawahlunto-Sijunjung ing sisih lor, Kabupatèn Solok ing sisih kulon-lor, kabupatèn Solok Kidul ing isisih kulon, Provinsi Riau ing sisih wétan lan Provinsi Jambi ing sisih kidul.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Dharmasraya dumadi saka 4 kacamatan, lan sabanjuré kapérang manèh dadi 109 nagari.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

 
Sumatra Kulon
Lambang Provinsi Sumatra Kulon

Kabupatèn: Agam | Dharmasraya | Lima Puluh Kota | Kapuloan Mentawai | Padang Pariaman | Pasaman | Pasaman Kulon | Pesisir Kidul | Sawahlunto Sijunjung | Solok | Solok Selatan | Tanah Dhatar

Kutha: Bukittinggi | Padang | Padang Panjang | Pariaman | Payakumbuh | Sawahlunto | Solok

Delengen uga: Dhaptar kabupatèn lan kutha ing Indonésia