Kabupatèn Pesisir Kidul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Pesisir Kidul
Coat of arms of Pesisir Selatan Regency.svg
Lambang Kabupatèn Pesisir Kidul


300px
Peta lokasi Kabupatèn Pesisir Kidul di Sumatra Kulon
Koordinat:
Propinsi Sumatra Kulon
Tanggal peresmian -
Pamaréntahan
 - DAU -
Luas 5.749,89 km²
Gunggung cacah jiwa
 - Total 400,000 jiwa
 - Kepadatan
Démografi
 - Kode area telepon 0756
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web http://www.pesisirselatan.go.id/

Kabupatèn Pesisir Selatan iku sawijining kabupatèn ing Sumatera Kulon, Indonésia. Kabupatèn iki jembaré 5.749,89 km² kanthi populasi 400.000 jiwa. Kutha krajané ya iku Painan.

 
Sumatra Kulon
Lambang Provinsi Sumatra Kulon

Kabupatèn: Agam | Dharmasraya | Lima Puluh Kota | Kapuloan Mentawai | Padang Pariaman | Pasaman | Pasaman Kulon | Pesisir Kidul | Sawahlunto Sijunjung | Solok | Solok Selatan | Tanah Dhatar

Kutha: Bukittinggi | Padang | Padang Panjang | Pariaman | Payakumbuh | Sawahlunto | Solok

Delengen uga: Dhaptar kabupatèn lan kutha ing Indonésia