Kabupatèn Tanah Dhatar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Tanah Dhatar
Lambang Kabupatèn Tanah Dhatar

Lambang Kabupatèn Tanah Dhatar
Lokasi Sumatera Barat Kabupaten Tanah Datar.svg

Peta lokasi Kabupatèn Tanah Dhatar
Koordinat : 00' 17" LS - 00' 39" LS lan 100' 19" BT – 100' 51" BT
Motto: Tuah Sepakat Alur lan Patut
Provinsi Sumatra Kulon
Ibukutha Batusangkar
Jembar 1.404,25 km²
Pedunung  
 · Cacahé 345.383(2006)
 · Kapadhetan 251 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 14 kecamatan
 · Désa/kelurahan -
Dhasar hukum
Tanggal -
Dina dadi {{{hari jadi}}}
Bupati Ir. M. Shadiq Pasadigoe, S.H (2005-2010)
Kodhe area telepon 0752
APBD {{{apbd}}}
DAU -
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: www.tanahdatar.go.id/

Kabupatèn Tanah Dhatar minangka salah siji kabupatèn sing dumunung ing provinsi Sumatra Kulon, Indonésia, kanthi ibukutha Batusangkar 0°27′12″S 100°35′38″E / 0.45333°S 100.59389°E / -0.45333; 100.59389. Kabupatèn iki minangka kabupatèn paling ciut, yaiku 133.600 Ha (1.336 Km2), kanthi cacah pedunung miturut sènsus taun 2006 yaiku 345.383 jiwa. Kabupatèn iki kapérang dadi 14 kecamatan, 75 nagari, lan 395 jorong. Kabupatèn Tanah Dhatar arupa dhaérah agraris, luwih 70% pedunungé nya,butgawé ing sèktor tetanèn, yakuwi tetanèn tanduran pangan, perkebunan, perikanan lan peternakan.

Wates wilayah[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Tanah Dhatar nduwèni tapel wates karo sawetara kabupatèn/kutha ing Sumatra Kulon, yaitu:

ing sisih lor karo: Kabupatèn Agam lan Kabupatèn Lima Puluh Kota
ing sisih kidul karo: Kutha Sawah Lunto lan Kabupatèn Solok
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Padang Pariaman
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Sijunjung

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

 
Sumatra Kulon
Lambang Provinsi Sumatra Kulon

Kabupatèn: Agam | Dharmasraya | Lima Puluh Kota | Kapuloan Mentawai | Padang Pariaman | Pasaman | Pasaman Kulon | Pesisir Kidul | Sawahlunto Sijunjung | Solok | Solok Selatan | Tanah Dhatar

Kutha: Bukittinggi | Padang | Padang Panjang | Pariaman | Payakumbuh | Sawahlunto | Solok

Delengen uga: Dhaptar kabupatèn lan kutha ing Indonésia