Kabupatèn Tanah Dhatar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Tanah Dhatar
Lambang Kabupatèn Tanah Dhatar
Lambang Kabupatèn Tanah Dhatar
Moto: Tuah Sepakat Alur lan Patut


Lokasi Sumatera Barat Kabupaten Tanah Datar.svg
Peta lokasi Kabupatèn Tanah Dhatar di Sumatra Kulon
Koordinat: 00' 17" LS - 00' 39" LS lan 100' 19" BT – 100' 51" BT
Propinsi Sumatra Kulon
Tanggal peresmian -
Pamaréntahan
 - DAU -
Luas 1.404,25 km²
Gunggung cacah jiwa
 - Total 345.383(2006)
 - Kepadatan 251
Démografi
 - Kode area telepon 0752
Pembagian administratif
 - Kecamatan 14 kecamatan
Simbol khas daerah
Situs web www.tanahdatar.go.id/

Kabupatèn Tanah Dhatar minangka salah siji kabupatèn sing dumunung ing provinsi Sumatra Kulon, Indonésia, kanthi kutha krajan Batusangkar 0°27′12″S 100°35′38″E / 0.45333°S 100.59389°E / -0.45333; 100.59389. Kabupatèn iki minangka kabupatèn paling ciut, ya iku 133.600 Ha (1.336 Km2), kanthi cacah sing ndunungi miturut sènsus taun 2006 ya iku 345.383 jiwa. Kabupatèn iki kapérang dadi 14 kecamatan, 75 nagari, lan 395 jorong. Kabupatèn Tanah Dhatar arupa laladan agraris, luwih 70% sing ndunungi nya,butgawé ing sèktor tetanèn, ya iku tetanèn tanduran pangan, pakebonan, perikanan lan peternakan.

Wates wewengkon[besut | besut sumber]

Kabupatèn Tanah Dhatar duwé tapel wates karo sawetara kabupatèn/kutha ing Sumatra Kulon, yaitu:

ing sisih lor karo: Kabupatèn Agam lan Kabupatèn Lima Puluh Kota
ing sisih kidul karo: Kutha Sawah Lunto lan Kabupatèn Solok
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Padang Pariaman
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Sijunjung

Pranala njaba[besut | besut sumber]

 
Sumatra Kulon
Lambang Provinsi Sumatra Kulon

Kabupatèn: Agam | Dharmasraya | Lima Puluh Kota | Kapuloan Mentawai | Padang Pariaman | Pasaman | Pasaman Kulon | Pesisir Kidul | Sawahlunto Sijunjung | Solok | Solok Selatan | Tanah Dhatar

Kutha: Bukittinggi | Padang | Padang Panjang | Pariaman | Payakumbuh | Sawahlunto | Solok

Delengen uga: Dhaptar kabupatèn lan kutha ing Indonésia