Kutha Pariaman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kutha Pariaman
Lambang Kota Pariaman
Lambang Kutha Pariaman
Moto: Sabiduak Sadayuang


Lokasi Sumatera Barat Kota Pariaman.svg
Peta lokasi Kutha Pariaman di Sumatra Kulon
Koordinat: 0° 33' 00-0°40' 43 LS
100° 10 33-100° 10' 55 BT
Propinsi Sumatra Kulon
Tanggal peresmian 12 Juli 2002
Pamaréntahan
Luas 73.36 km²[1]
Gunggung cacah jiwa
 - Total 70.625 jiwa (2008)[1]
 - Kepadatan 963
Démografi
Pembagian administratif
 - Kecamatan 4
Simbol khas daerah
Situs web www.kotapariaman.go.id

Kutha Pariaman iku salah siji kutha ing provinsi Sumatra Kulon, Indonésia.

Kutha iki leté watara 56 km saka kutha Padang utawa 25 km saka Papan Anggegana Internasional Minangkabau.

ing sisih lor karo: kecamatan V Koto Kampung Dalam, kabupatèn Padang Pariaman
ing sisih kidul karo: kecamatan Nan Sabaris, kabupatèn Padang Pariaman
ing sisih kulon karo: Samudra Hindia
ing sisih wétan karo: kecamatan VII Koto Sungai Sarik, kabupatèn Padang Pariaman

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b sumbar.bps.go.id Jumlah penduduk Kota Pariaman

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

 
Sumatra Kulon
Lambang Provinsi Sumatra Kulon

Kabupatèn: Agam | Dharmasraya | Lima Puluh Kota | Kapuloan Mentawai | Padang Pariaman | Pasaman | Pasaman Kulon | Pesisir Kidul | Sawahlunto Sijunjung | Solok | Solok Selatan | Tanah Dhatar

Kutha: Bukittinggi | Padang | Padang Panjang | Pariaman | Payakumbuh | Sawahlunto | Solok

Delengen uga: Dhaptar kabupatèn lan kutha ing Indonésia