Kacamatan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Kecamatan)
Pamérangan administratif Indonesia
Tingkat Provinsi

Provinsi
Daerah KhususDaerah Istimewa

Tingkat Kabupatèn/Kutha

KabupatènKutha
Kabupatèn Administratif
Sagoe

Tingkat kacamatan

kacamatan
DistrikSagoe Cut

Tingkat Kelurahan/Désa

KelurahanDésa
BanjarNagariKampungGampong

Uga Delengen

DusunDukuhLingkungan
Rukun Warga
Rukun Tetangga

Kacamatan iku wewengkon administratif pemerentahan ing Indonésia sing dipimpin déning Camat. Wewengkon administratif kacamatan iku dadi perangan kabupatèn utawa kutha. Dadi isa dianggep perangkat kabupatèn utawa kutha lan sacara hirarki ana ing isore kabupatèn utawa kutha.

Kacamatan dipimpin déning camat lan wewengkoné ketata saking kalurahan-kalurahan lan utawa désa-désa.

Liyane[besut | besut sumber]

Istilah "Kacamatan" iki Ing propinsi Nanggroe Aceh Darussalam diarani "Sagoe Cut". Banjur ing Tanah Papua diarani "Distrik".

Uga Pirsani[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kacamatan&oldid=1040492"