Kacamatan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Kecamatan)

Kacamatan iku wewengkon administratif pemerentahan ing Indonésia sing dipimpin déning Camat. Wewengkon administratif kacamatan iku dadi perangan kabupatèn utawa kutha. Dadi isa dianggep perangkat kabupatèn utawa kutha lan sacara hirarki ana ing isore kabupatèn utawa kutha.

Kacamatan dipimpin déning camat lan wewengkoné ketata saking kalurahan-kalurahan lan utawa désa-désa.

Liyane[besut | besut sumber]

Istilah "Kacamatan" iki Ing propinsi Nanggroe Aceh Darussalam diarani "Sagoe Cut". Banjur ing Tanah Papua diarani "Distrik".

Uga Pirsani[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kacamatan&oldid=1040492"