Kacamatan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Kaelih saka Kecamatan)
Jump to navigation Jump to search

Kacamatan iku wewengkon administratif pamaréntahan ing Indonésia kang kabawah Camat. Wewengkon administratif kacamatan iku dadi pérangan kabupatèn utawa kutha. Dadi bisa dianggep perangkat kabupatèn utawa kutha lan kanthi hirarki ana ing isore kabupatèn utawa kutha.

Kacamatan kabawah camat lan wewengkoné ketata saking kalurahan-kalurahan lan utawa désa-désa.

Liyane[besut | besut sumber]

Istilah "Kacamatan" iki Ing provinsi Nanggroe Acèh Darussalam diarani "Sagoe Cut". Banjur ing Tanah Papua diarani "Distrik".

Uga delengen[besut | besut sumber]