Kacamatan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Kecamatan)
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Kacamatan iku wewengkon administratif pamaréntahan ing Indonésia kang kabawah Camat. Wewengkon administratif kacamatan iku dadi pérangan kabupatèn utawa kutha. Dadi bisa dianggep perangkat kabupatèn utawa kutha lan kanthi hirarki ana ing isore kabupatèn utawa kutha.

Kacamatan kabawah camat lan wewengkoné ketata saking kalurahan-kalurahan lan utawa désa-désa.

Liyane[besut | besut sumber]

Istilah kacamatan iki ing provinsi Acèh diarani sagoe cut. Banjur ing Tanah Papua diarani distrik dan di yogyakarta disebut Kematren

Uga delengen[besut | besut sumber]