Kecamatan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pamérangan administratif Indonesia
Tingkat Provinsi

Provinsi
Daerah KhususDaerah Istimewa

Tingkat Kabupatèn/Kutha

KabupatènKutha
Kabupatèn Administratif
Sagoe

Tingkat Kecamatan

Kecamatan
DistrikSagoe Cut

Tingkat Kelurahan/Désa

KelurahanDésa
BanjarNagariKampungGampong

Uga Delengen

DusunDukuhLingkungan
Rukun Warga
Rukun Tetangga

Kecamatan iku sawijining wilayah administratif pemerentahan ing Indonesia sing dipimpin dening Camat. Wilayah administratif kecamatan iku dadi perangan kabupaten utawa kutha. Dadi isa dianggep perangkat kabupaten utawa kutha lan sacara hirarki ana neng isore kabupaten utawa kutha.

Kecamatan dipimpin dening camat lan wilayahé ketata saking kelurahan-kelurahan lan utawa desa-desa.

Liyane[sunting | sunting sumber]

Istilah "Kecamatan" iki Ing provinsi Nanggroe Aceh Darussalam diarani "Sagoe Cut". Banjur ing Tanah Papua diarani "Distrik".

Uga Pirsani[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kecamatan&oldid=847212"