Kutha Bukittinggi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kutha Bukittinggi
Jam Gadang Bukittinggi
Jam Gadang Bukittinggi
Official logo of Kutha Bukittinggi
Logo
Motto: Saayun Salangkah
Coordinates: 0°17′8.93″S 100°22′3.61″E / 0.2858139°S 100.3676694°E / -0.2858139; 100.3676694
Nagara Indonésia
Provinsi Sumatra Kulon
Government
 • Walikutha H. Ismet Amzis, S.H.
Cacah jiwa (2010[1])
 • Total 110.954
WIB (UTC+7)
Kodhe laladan +62 752
Sana jaringan www.bukittinggikutha.go.id

Kutha Bukittinggi iku salah siji kutha ing provinsi Sumatra Kulon, Indonésia.

Kutha ini sadurungé disebut minangka Fort de Kock lan tau uga dijuluki Parisj van Sumatra saliyané kutha Medan,[3] lan kutha Bukittinggi uga tau dadi kutha krajan nagara Indonésia.

Galeri[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ dds.bps.go.id Jumlah Penduduk Sumbar
  2. ^ Cacad sitiran: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng sumbar
  3. ^ bataviase.co.id Inilah Parijs van Sumatra (diakses pada 26 Juni 2010)
 
Sumatra Kulon
Lambang Provinsi Sumatra Kulon

Kabupatèn: Agam | Dharmasraya | Lima Puluh Kota | Kapuloan Mentawai | Padang Pariaman | Pasaman | Pasaman Kulon | Pesisir Kidul | Sawahlunto Sijunjung | Solok | Solok Selatan | Tanah Dhatar

Kutha: Bukittinggi | Padang | Padang Panjang | Pariaman | Payakumbuh | Sawahlunto | Solok

Delengen uga: Dhaptar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Bukittinggi&oldid=969464"