Kutha Bukittinggi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kutha Bukittinggi
Jam Gadang Bukittinggi
Jam Gadang Bukittinggi
Official logo of Kutha Bukittinggi
Logo
Sesanti: Saayun Salangkah
NagaraIndonésia
ProvinsiSumatra Kulon
Pamaréntahan
 • WalikuthaH. Ismet Amzis, S.H.
Cacah warga (2010[1])
 • Gunggung110.954
Zona wektuWIB (UTC+7)
Kodhe laladan+62 752
Situs wèbwww.bukittinggikutha.go.id

Kutha Bukittinggi iku salah siji kutha ing provinsi Sumatra Kulon, Indonésia.

Kutha ini sadurungé ingaran minangka Fort de Kock lan tau uga dijuluki Parisj van Sumatra saliyané kutha Medan,[3] lan kutha Bukittinggi uga tau dadi kutha krajan nagara Indonésia.

Gladri[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. dds.bps.go.id Jumlah Penduduk Sumbar
  2. sumbar.bps.go.id Jumlah Penduduk Kota Bukittinggi
  3. bataviase.co.id Inilah Parijs van Sumatra (diakses padha 26 Juni 2010)
 
Sumatra Kulon
Lambang Provinsi Sumatra Kulon

Kabupatèn: Agam | Dharmasraya | Lima Puluh Kota | Kapuloan Mentawai | Padang Pariaman | Pasaman | Pasaman Kulon | Pesisir Kidul | Sawahlunto Sijunjung | Solok | Solok Selatan | Tanah Dhatar

Kutha: Bukittinggi | Padang | Padang Panjang | Pariaman | Payakumbuh | Sawahlunto | Solok

Delengen uga: Dhaptar kabupatèn lan kutha ing Indonésia