Masjid Raya Sumatera Barat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Masjid Raya Sumatera Barat
Informasi umum
PrenahKota Padang, Sumatera Barat, Indonésia
Afiliasi agamaIslam
Deskripsi arsitektur
Jinis arsitèkturMasjid
Gaya arsitekturMinangkabau modhèren
Spesifikasi
Kapasitas20.000 (perkiraan)
Menara4 (belum dibangun)
Dhuwuré menara100 mèter (rencana)

Masjid Raya Sumatera Barat utawa uga dikenal kados Masjid Mahligai Minang yaiku masjid gedhé dhéwé ing Indonésia kang ana ing Kacamatan Padang Utara, Kota Padang, Sumatera Barat. Masjid kang pambangunane taksih ing tahap pangerjaan iki yaiku masjid gedhé dhéwé ing Sumatera Kulon.

Pambangunan masjid iki diwiwiti kanthi paletaan watu kapisan ing 21 Dhésèmber 2007 déning Gubernur Sumatera Kulon wayah iku , Gamawan Fauzi. Pangerjaane dilakuake ing pirang-pirang tahap, kang kanthi partengahan taun 2012 sampun mlebet tahap kaping papat.

Rujukan[besut | besut sumber]

Cithakan:Reference