Masjid Raya Sumatera Barat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Raya Sumatera Barat dilihat dari Jalan Ahmad Dahlan, Padang padha Agustus 2012
Masjid Raya Sumatera Barat
Wedharan dhasar
Papané Kota Padang, Sumatera Barat, Indonésia
Kanggo agama Islam
Kartangan wangunan
Jinis wangunan Masjid
Gagrag wangunan Minangkabau modhèren
Spesifikasi
Motan 20.000 (perkiraan)
Menara 4 (belum dibangun)
Dhuwur menara 100 mèter (rencana)

Masjid Raya Sumatera Barat utawa uga dikenal kados Masjid Mahligai Minang ya iku masjid gedhé dhéwé ing Indonésia kang ana ing Kacamatan Padang Utara, Kota Padang, Sumatera Barat. Masjid kang pambangunane taksih ing tahap pangerjaan iki ya iku masjid gedhé dhéwé ing Sumatera Kulon.

Pambangunan masjid iki diwiwiti kanthi paletaan watu kapisan ing 21 Dhésèmber 2007 déning Gubernur Sumatera Kulon wayah iku , Gamawan Fauzi. Pangerjaane dilakuake ing pirang-pirang tahap, kang kanthi partengahan taun 2012 sampun mlebet tahap kaping papat.

Rujukan[besut | besut sumber]

Cithakan:Reference