Gamawan Fauzi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gamawan Fauzi
Gamawan Fauzi.jpg
Menteri Dalam Negeri Républik Indonésia 27
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Mardiyanto
Gubernur Sumatra Barat 10
Lungguh
15 Agustus 2005 – 22 Oktober 2009
Kadhisiki Thamrin
Kagantèni Marlis Rahman
Rerincèn priangga
Lair (1957-11-09) Novèmber 9, 1957 (umur 60)
Indonésia Solok, Sumatra Kulon, Indonésia
Bangsa Indonésia
Sisihan Vita Gamawan Fauzi
Anak Idola Prima Gita, Gina Dwi Fachria, Gian Gufran
Agama Islam

Gamawan Fauzi, S.H., M.M., (lair ing Solok, Sumatra Kulon, 9 Novèmber 1957; umur 60 taun).[1] Gamawan Fauzi iku Mentri Dalam Negeri Indonésia wiwit tanggal 22 Oktober 2009.[1] Sadurungé dadi mentri, Gamawan Fauzi iku njabat dadi Gubernur Sumatra Kulon wiwit 15 Agustus 2005 nganti 22 Oktober 2009.[1] Gamawan uga nampa Bung Hatta Award.[1] Iki amarga Gamawan bisa merangi korupsi nalika dadi bupati ing kabupatèn Solok.[1]

Riwayat Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Pendhidhikan Gamawan Fauzi.[2]

  • Doctor Honoris Causa saka Universitas Negeri Padang (UNP) 2011 ing Babagan Manajemen Pendidikan Kebijakan Publik
  • S2-Magister Manajemen (MM) ing Universitas Negeri Padang (UNP)
  • S1-Sarjana Hukum (SH) ing Fakultas Hukum Universitas Andalas (UNAND)

Karir[besut | besut sumber]

Riwayat karir Gamawan Fauzi.[1]

  • Menteri Dalam Negeri Kabinet Indonésia Bersatu II (2009-sekarang)
  • Gubernur Sumatera Barat (2005-2009)
  • Bupati Solok (1995-2000), (2000-2005)
  • Kepala Biro Humas Pemprov Sumatera Barat
  • Sekretaris Pribadi Gubernur Sumatera Barat
  • Staf Kantor Direktorat Sosial Pulitik (Ditsospol) Pamaréntah Provinsi (Pemprov) Sumatera Barat

Penghargaan[besut | besut sumber]

Penghargaan kang ditampa Gamawan Fauzi.[1]

  • Nampa Bung Hatta Award 2004

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 18 Agustus 2011)
  2. ^ kompas.com(dipunundhuh tanggal 18 Agustus 2011)