Mentri koordinator

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Mantri koordinator iku mantri sajeroning kabinèt pamaréntahan Indonésia kang mimpin "kementrian koordinasi". Mantri koordinator duwé tugas sinkronisasi lan koordinasi urusan kementrian-kementrian kang ana sajeroning lingkup tugasnya.

Babagan[besut | besut sumber]

Sajeroning Kabinet Indonésia Bersatu, ana 3 posisi mantri koordinator, yaiku:

Pembentukan[besut | besut sumber]

Miturut Undhang-Undhang Nomer 39 Taun 2008 ngenani Kementrian Nagara, pembentukan kementrian koordinasi ora wajib.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Cithakan:Kementrian Indonésia