Mentri koordinator

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Mantri koordinator iku mantri sajeroning kabinèt pamaréntahan Indonésia kang mimpin "kementrian koordinasi". Mantri koordinator duwé tugas sinkronisasi lan koordinasi urusan kementrian-kementrian kang ana sajeroning lingkup tugasnya.

Babagan[besut | besut sumber]

Sajeroning Kabinet Indonésia Bersatu, ana 3 posisi mantri koordinator, ya iku:

Pembentukan[besut | besut sumber]

Miturut Undhang-Undhang Nomer 39 Taun 2008 ngenani Kementrian Nagara, pembentukan kementrian koordinasi ora wajib.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cithakan:Kementrian Indonésia