Fadel Muhammad

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Fadel Muhammad
Fadel Muhammad.jpg
Menteri Kelautan lan Perikanan Républik Indonésia 4
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Freddy Numberi
Gubernur Gorontalo
Lungguh
2001 – 2009
Kadhisiki Tursandi Alwi
Kagantèni Gusnar Ismail
Rerincèn priangga
Lair (1952-05-20) Mèi 20, 1952 (umur 65)
Indonésia Ternate, Maluku, Indonésia
Bangsa Indonésia
Sisihan Hana Hasanah
Almamater Institut Teknologi Bandung

Ir. H. Fadel Muhammad Al-Haddar (lair ing Ternate, Maluku, 20 Mèi 1952; umur 65 taun), Fadel Muhammad iku pulitikus Indonésia kang njabat Menteri Kelautan dan Perikanan ing Kabinet Indonésia Bersatu II wiwit 22 Oktober 2009.[1] Sadurungé njabat dadi mentri, Fadel njabat dadi Gubernur Provinsi Gorontalo wiwit 10 Dhésèmber 2001 nganti 22 Oktober 2009.[1] Nalika pilkada Gorontalo 2006 kang ditindakaké nalika tanggal 26 November 2006, Fadel éntuk swara 81 persèn.[1] Aji swara iku dadi aji kang paling dhuwur ing Indonèsia kanggoné pilkada jinis iki lan kacathet ing rekor MURI sebagai rekor pemilihan gubernur Indonésia kang duwé swara paling akèh.[1]

Nalika 17 Januari 2007 utawa sadina sawisé pencanangan Gerakan Peningkatan Produksi Padi Nasional 2 Juta Ton, Menteri Dalam Negeri Mohammad Ma'ruf nglatik pasangan wakil gubernur kanggo kalamangsa kedua.[1] Prosès pelantikan dilaksananakaké ing wewengkon nasional saka Gedung DPRD, Botu (Gorontalo) lumantar giyaran TVRI.[1]

Fadel sadurungé dadi mentri iku kalebu pengusaha lan pulitikus Indonésia.[1] Fadel uga dadi Ketua DPD I Golkar ing Gorontalo.[1] Sawisé cerai karo bojoné kang sepisanan, Fadel banjur nikah karo wong wadon kang jenengé Hasanah binti Thahir Shahab.[1]

Fadel éntuk gelar insinyur saka Jurusan Teknik Fisika, Institut Teknologi Bandung (ITB) nalika taun 1978.[1] Nalika lagi kuliah ing ITB, Fadel tau éntuk tawaran beasiswa kanggo sinau ing Institut Teknologi California, ananging Fadel banjur nolak beasiswa iku.[1] Fadel tau dadi anggota Menwa ITB.[1] Fadel iku wong kang ngedegaké Ikatan Cendekiawan Muslim Indonésia (ICMI) lan mantan pemimpin Grup Bukaka.[1] Saliyané iku Fadel uga tau dadi salah sijiné wong kang duwé saham ing Bank Intan kang banjur dilikuidasi.[1]

Fadel Mohammad uga tau nggawé filem otobiografiné kang judhulé Fadel Muhammad Mengabdi untuk Indonésia.[2] Peluncuran filem iki ditindakaké ing Taman Ismail Marzuki, Jakarta.[2] Film dokumenter iki caritane ngenani solah bawané nalika njabat dadi gubernur provinsi Gorontalo kang lagi duwé umur sewindu utawa wolung taun.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 20 Agustus 2011)
  2. ^ a b c nasional.vivanews.com(dipunundhuh tanggal 20 Agustus 2011)