Muhaimin Iskandar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Muhaimin Iskandar
Muhaimin-iskandar.jpg
Mantri Tenaga Kerja dan Transmigrasi Republik Indonesia 23
Linggih
22 Oktober 2009 – 1 Oktober 2014
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungéErman Soeparno
Kang sawiséHanif Dhakiri
Rerincèn dhiri
Lair (1966-09-24) Sèptèmber 24, 1966 (umur 53)
Indonésia Jombang, Jawa Wétan, Indonésia
BangsaIndonésia
AlmamaterUniversitas Gajah Mada
Universitas Indonésia

Muhaimin Iskandar lumrahé diundang kanthi jeneng Gus Imin utawa Cak Imin (lair ing Jombang, Jawa Wétan, 24 Sèptèmber 1966; umur 53 taun).[1] Muhaimin Iskandar iku pulitikus Indonésia kang njabat dadi Mantri Tenaga Kerja dan Transmigrasi wiwit tanggal 22 Oktober 2009.[1] Muhaimin Iskandar uga njabat dadi Ketua Umum Parté Kebangkitan Bangsa.[1] Muhaimin Iskandar éntuk gelar sarjana pulitik saka Universitas Gadjah Mada.[1] Saliyané iku, Muhaimin Iskandar uga éntuk gelar magister komunikasi saka Universitas Indonésia.[1] Muhaimin Iskandar njabat dadi wakil ketua DPR ing periode 1999-2004.[1]

Muhaimin nikah karo wong wadon kang jenengé Rustini Murtadho.[2] Saka pernikahan iki, Mujaimin nduwé anak loro kang jenengé Mega Safira kang lair tanggal 4 Maret 1996 lan Rahma Arifa kang lair nalika tanggal 29 Fèbruari 1999.[2] Muhaimin Iskandar uga tau sekolah ing Madrasah Tsanawiyah Negeri, Jombang nalika taun 1979-1982.[2] Muhaimin uga tau sekolah ing Madrasah Aliyah Negeri I, Yogyakarta nalika taun 1982-1985.[2] Muhaimin Iskandar iku anak saka Muhammad Iskandar kang duwé katurunan Jawa. Bapaké iku kerja dadi Guru Pesantren Manbaul Ma'arif ing Jombang.[2] Muhaimin Iskandar tau dadi wakil Ketua Fraksi Kebangkitan Bangsa DPR lan MPR RI Pusat nalika taun 2000-2004.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 22 Agustus 2011)
  2. a b c d e tempo.co.id(dipunundhuh tanggal 22 Agustus 2011)