Helmy Faishal Zaini

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Helmy Faishal Zaini
Helmy faizal.jpg
4 Mantri Nagara Pembangunan Laladan Tertinggal Républik Indonésia
Linggih
22 Oktober 2009 – 1 Oktober 2014
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kang ndhisiki Djoko Kirmanto
(ad-interim)
Kang nggantèni Marwan Jafar
Rerincèn dhiri
Lair (1972-08-01) Agustus 1, 1972 (umur 46)
Indonésia Cirebon, Jawa Barat, Indonésia
Bangsa Indonésia

Helmy Faishal Zaini (lair ing Cirebon, Jawa Kulon, 1 Agustus 1972; umur 46 taun).[1] Helmy Faishal iku politisi Indonésia kang dadi Mantri Nagara Pembangunan Laladan Tertinggal Républik Indonésia ing Kabinet Indonésia Bersatu II.[1] Helmy Faishal Zaini dadi anggota Dewan Perwakilan Rakyat kanggo periode 2004-2009.[1] Helmy Faishal asalé saka Parté Kebangkitan Bangsa.[1]

Helmy Faishal Zaini dipercaya Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono dadi Mantri Pembangunan Laladan Tertinggal (PDT) kang nggantekake mantri sadurungé kang uga saka Parté Kebangkitan Bangsa ya iku Lukman Edy.[2] Helmy Faishal iki alumnus Fakultas Teknik Universitas Darul Ulum (Undar) Jombang, Jawa Timur.[2] Nalika isih kuliyah, Helmy Faishal aktif ing organisasi-organisasi kampus kaya ta pers mahasiswa.[2] Helmy iku anak pasangan H Ahmad Zaini Hasan lan Hj Yetty Hartati.[2] Nalika taun 1996, Helmy lunga ing kutha Jakarta.[2] Helmy ninggal kuliyah lan nggabung karo aktivis pro-reformasi.[2]

Helmy Faishal uga mèlu ing prosès ngrintis PKB.[2] Helmy dadi anggota Komite Pendeklarasian PKB nalika tanggal 23 Juli 1998.[2] Helmy uga tau aktif ing Ikatan Pemuda Nahdlatul Ulama (IPNU).[2]

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Helmy Faishal iku duwé gelar pendhidhikan Sarjana Teknik Universitas Darul Ulum Jombang lan Magister sakaUniversitas Paramadina Jakarta.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 22 Agustus 2011)
  2. a b c d e f g h i news.okezone.com(dipunundhuh tanggal 22 Agustus 2011)