E. E. Mangindaan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
E. E. Mangindaan
Ee-mangindaan.jpg
Mentri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara lan Reformasi Birokrasi Républik Indonésia 13
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Widodo Adi Sutjipto
(ad-interim)
Gubernur Sulawesi Lor 11
Lungguh
1995 – 2000
Kadhisiki Cornelis John Rantung
Kagantèni Adolf Jouke Sondakh
Rerincèn priangga
Lair (1943-01-05) Januari 5, 1943 (umur 75)
Jepang Surakarta, Jawa Tengah, Zaman Pendudukan Jepang
Bangsa Indonésia
Agama Kristen

Evert Erenst Mangindaan (lair ing Surakarta, Jawa Tengah, 5 Januari 1943; umur 75 taun).[1] E.E. Mangindaan iku Menteri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara lan Reformasi Birokrasi Républik Indonésia ing Kabinet Indonésia Bersatu II lan Gubernur Sulawesi Lor periode 1995-2000.[1] E.E. Mangindaan dadi Gubernur nggantekaké Cornelis John Rantung.[1] Sadurungé, E.E. Mangindan tau najabat dadi Pangdam VIII/Trikora.[1] Sawisé njabat dadi Gubernur Sulawesi Utara, E.E. Mangindaan kepilih dadi anggota DPR lan njabat dadi Ketua Komisi II periode 2004-2009.[1] E.E. Mangindaan iku mantan Pangdam VII/Trikora.[1] Mangindaan seneng karo ulah raga bal-balan.[1] Para wong kang seneng bal malah tau nganakaké kompetisi bal ya iku kejuaraan Piala EE Mangindaan ing Sulawesi Utara.[1] Iki kanggo ngurmati Mangindaan kang dadi salah sijiné tokoh nasional ing donyaning bal-balan Indonésia.[1] Mangindaan miwiti karir kanthi dadi Danton ing Acèh nalika taun 1965.[1] Sawisé iku Mangindaan banjur dadi Pangdam VIII Trikora 1991 - 1993, lan Seskoad TNI AD Bandung taun 19931995.[1] Mangindaan iku bojoné Adelina M. Tumbuan.[1] Sawisé rampung tugasé ing tentara, Mangindaan banjur mlebu ing donyaning pulitik.[1] Mangindaan dadi Gubernur Sulawesi Utara nalika taun 1995 – 2000, penaséhat Présidhèn babagan Percepatan Pembangunan Kawasan Timur Indonésia nalika taun 2000 – 2001, lan nalika taun 2004-2009 dadi anggota DPR.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m {{id]]kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 22 Agustus 2011)
  2. ^ weblama.menpan.go.id(dipunundhuh tanggal 22 Agustus 2011)