Andi Mallarangeng

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Andi Mallarangeng
Andi Mallarangeng

Isih Mangarsani
Miwiti Mangarsani 
22 Oktober 2009
Pangageng sadurungé Adhyaksa Dault

Mangsa Kalenggahan
21 Oktober 2004 – 22 Oktober 2009
Pengganti Julian Aldrin Pasha

Lair 14 Maret 1963 (umur 53)
Flag of Indonesia.svg Makassar, Sulawesi Selatan, Indonésia
Pasangan Vitri Cahyaningsih
Anak Gemilang Mallarangeng
Gemintang Kejora Mallarangeng
Mentari Bunga Rantiga Mallarangeng
Almamater Universitas Gajah Mada
Northern Illinois University
Agama Islam

Andi Alifian Mallarangeng (dipunlairaken ing Makassar, Sulawesi Kidul, 14 Maret 1963; umur 53 taun).[1] Andi Mallarangeng iku pengamat pulitik Indonésia kang njabat dadi Menteri Pemuda lan Olah Raga ing Kabinet Indonésia Bersatu II.[2] Andi Mallarangeng uga njabat dadi juru bicara kepresidenan kanggo Presiden Susilo Bambang Yudhoyono.[2] Saliyané iku, Andi uga njabat kanthi mimpin redaksi situs web presiden Susilo Bambang Yudhoyono.[2]

Andi Alifian Mallarangeng éntuk gelar Doctor of Philisophy ing bidhang ilmu pulitik saka Northern Illinois University (NIU) Dekalb, Illinois, Amerika Serikat nalika taun 1997.[2] Ing universitas kang padha iki, Andi uga éntuk gelar Master of Science ing bidhang sosiologi.[2] Dené gelar Drs Sosiologi ditampa saka Fisipol Universitas Gajah Mada, Yogyakarta nalika taun 1986.[2]

Wiwit dadi mahasiswa Fisipol UGM, Andi nduwèni cita-cita kepengin dadi dhosén.[2] Pungkasané pangimpen iki kaleksanan, Andi dadi dhosen ing Universitas Hasanuddin nalika taun 1988-1999 lan ing Institut Ilmu Pamaréntahan nalika taun 1999-2002.[2] Andi mandheg dadi dhosen amarga Andi dipilih dadi Juru Bicara Kepresidenan karo Presiden Susilo Bambang Yudhoyono.[2] Wiwit iku, mantan aktivis mahasiswa ing Himpunan Mahasiswa Islam lan Senat Mahasiswa iki mandheg saka gaweyané dadi pengamat lan komentator pulitik.[2] Miturut Andi, tugas dadi Juru Bicara Kepresidenan iki salah sijiné kehormatan tumprap Andi.[2]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ (id)kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 22 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k (id)tokoh-indonesia.com(dipunundhuh tanggal 22 Agustus 2011)

Cithakan:Kabinet Indonésia Bersatu II