Andi Mallarangeng

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Andi Mallarangeng
Andi-km0.jpg
10 Menteri Pemuda dan Olah Raga Républik Indonésia
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Adhyaksa Dault
Juru Bicara Kepresidenan Indonésia
Lungguh
21 Oktober 2004 – 22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kagantèni Julian Aldrin Pasha
Rerincèn priangga
Lair 14 Maret 1963 (umur 53)
Flag of Indonesia.svg Makassar, Sulawesi Selatan, Indonésia
Sisihan Vitri Cahyaningsih
Anak Gemilang Mallarangeng
Gemintang Kejora Mallarangeng
Mentari Bunga Rantiga Mallarangeng
Almamater Universitas Gajah Mada
Northern Illinois University
Agama Islam

Andi Alifian Mallarangeng (lair ing Makassar, Sulawesi Kidul, 14 Maret 1963; umur 53 taun).[1] Andi Mallarangeng iku pengamat pulitik Indonésia kang njabat dadi Menteri Pemuda lan Olah Raga ing Kabinet Indonésia Bersatu II.[2] Andi Mallarangeng uga njabat dadi juru bicara kepresidenan kanggo Presiden Susilo Bambang Yudhoyono.[2] Saliyané iku, Andi uga njabat kanthi mimpin redaksi situs web presidèn Susilo Bambang Yudhoyono.[2]

Andi Alifian Mallarangeng éntuk gelar Doctor of Philisophy ing bidhang ilmu pulitik saka Northern Illinois University (NIU) Dekalb, Illinois, Amerika Serikat nalika taun 1997.[2] Ing universitas kang padha iki, Andi uga éntuk gelar Master of Science ing bidhang sosiologi.[2] Déné gelar Drs Sosiologi ditampa saka Fisipol Universitas Gajah Mada, Yogyakarta nalika taun 1986.[2]

Wiwit dadi mahasiswa Fisipol UGM, Andi nduwèni cita-cita kepèngin dadi dhosén.[2] Pungkasané pangimpèn iki kaleksanan, Andi dadi dhosèn ing Universitas Hasanuddin nalika taun 1988-1999 lan ing Institut Ilmu Pamaréntahan nalika taun 1999-2002.[2] Andi mandheg dadi dhosèn amarga Andi dipilih dadi Juru Bicara Keprésidènan karo Presiden Susilo Bambang Yudhoyono.[2] Wiwit iku, mantan aktivis mahasiswa ing Himpunan Mahasiswa Islam lan Senat Mahasiswa iki mandheg saka gawéyané dadi pengamat lan komèntator pulitik.[2] Miturut Andi, tugas dadi Juru Bicara Keprèsidènan iki salah sijiné kehormatan tumprap Andi.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 22 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k (id)tokoh-indonesia.com(dipunundhuh tanggal 22 Agustus 2011)

Cithakan:Kabinet Indonésia Bersatu II