Muhammad Chatib Basri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Muhammad Chatib Basri
Menkeu Chatib Basri.jpg
Mantri Keuangan Republik Indonesia 28[1]
Linggih
21 Mèi 2013 – 20 Oktober 2014
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungéAgus Martowardojo
Hatta Rajasa (Pelaksana Tugas)
Kang sawiséBambang Brodjonegoro
Kepala Badan Koordinasi Penanaman Modal
Linggih
14 Juni 2012 – 1 Oktober 2013
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungéGita Wirjawan
Kang sawiséMahendra Siregar
Rerincèn dhiri
Lair (1965-08-22) Agustus 22, 1965 (umur 54)
Indonésia Jakarta, Indonesia
AlmamaterUniversitas Indonesia
Ostrali National University
PanggaotaDosen
AgamaIslam

Dr. Muhammad Chatib Basri, S.E., M.Ec. (lair ing Jakarta, 22 Agustus 1965; umur 54 taun) inggih punika salah satunggaling ékonom, peneliti, lan profésional asal Indonesia ingkang njabat minangka Mantri Keuangan Indonesia wiwit tanggal 21 Mèi 2013 lan Kepala Badan Koordinasi Penanaman Modal wiwit 14 Juni 2012. Panjenenganipun kalebet tiyang ingkang winasis ing babagan makroékonomi, perdagangan internasional, lqan ékonomi pulitik.

Pendidikan[besut | besut sumber]

  • Kolese Kanisius
  • Sarjana Ékonomi Fakultas Ékonomi Universitas Indonesia, 1992
  • Master of Economic Development, Australian National University, 1996
  • Ph.D. in Economics, Australian National University, 2001

Karir[besut | besut sumber]

  • Dosen Fakultas Ékonomi Universitas Indonesia, 1995-sapunika
  • Peneliti ing Lembaga Penyelidikan Ékonomi lan Masarakat Universitas Indonesia (LPEM-UI), 1992
  • Asisten peneliti ing Departemen Ilmu Ékonomi Australian National University, 1997-2001
  • Peneliti tamu kanggé The Institute of South East Asian Studies ing Singapura, 2001
  • Direktur LPEM FEUI, 2005-2009
  • Konsultan di sejumlah lembaga internasional, seperti Bank Dunia, USAID, AUSAID, OECD, dan UNCTAD
  • Staf Khusus Mantri Keuangan, 2006-2010
  • Deputi Mantri Keuangan untuk G-20, 2006-2010
  • Penasihat Khusus Mantri Keuangan RI, 2006-2010
  • Wakil Ketua Komite Ékonomi Nasional (KEN), 2010-2012
  • Partner Senior dan Pendiri CReco Research Institute, 2010-2012
  • Komisaris Independen PT Astra International, 2006-2012
  • Komisaris Independen PT Semen Gresik, 2011-2012
  • Komisaris Independen PT Astra Otoparts, 2005-2012
  • Komisaris Independen PT Indika Energy Tbk, 2008-2012
  • Aktif nyerat artikel ing ariwarta lan kalawarti sarta nyumbang manéka bab materi lan panyaruwé ing manéka warni buku
  • Direktur Non Eksekutif Independen Axiata Group Bhd, 2010-2012
  • Kepala Badan Koordinasi Penanaman Modal (BKPM), 14 Juni 2012-Mèi 2013
  • Mantri Keuangan RI, Mèi 2013-sapunika

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]