Agus Martowardojo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Agus Martowardojo
Gambar:Agus Martowardojo.jpg
Agus Martowardojo
Mantri Kauangan Republik Indonesia
Wiwit linggih
20 Mèi 2010
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
LitnanAnny Ratnawati
Kang sadurungéSri Mulyani Indrawati
Direktur Utama Bank Mandiri
Linggih
Mèi 2005 – 19 Mèi 2010
Kang sadurungéECW Neloe
Kang sawisédurung ditemtokaké
Rerincèn dhiri
Lair (1956-01-24) Januari 24, 1956 (umur 63)
Nèderlan Amsterdam, Nèderlan
BangsaIndonésia Indonésia

Agus Dermawan Wintarto Martowardojo (lair ing Amsterdam, Nèderlan, 24 Januari 1956; umur 63 taun) iku bankir Indonésia sing wiwit Mèi 2005 njabat minangka Direktur Utama Bank Mandiri, nggantèkaké ECW Neloe sing kalibet dugaan kasus korupsi. Sadurugé Agus Martowardojo tugas minangka Direktur Utama Bank Permata sajeroning telung taun. Saliyané ing Mandiri lan Permata, Agus tau nyambut gawé ing Bank of America (1984), Bank Niaga (1986-1994), Bank Bumiputera (Direktur Utama; 1995–1998), Bank Exim (Direktur Utama; 1998) dan BPPN (2002). Martowardojo lulusan Fakultas Ékonomi Universitas Indonésia taun 1984.

Ing tanggal 19 Mèi 2010, Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono mbiwara yèn Agus Martowardoyo bakal nggantèkaké Sri Mulyani Indrawati minangka Mantri Kauangan sing anyar. Agus Martowardoyo resmi dilantik Présidhèn tanggal 20 Mèi 2010, bebarengan karo wakilé, Anny Ratnawati.

Kalungguhan pulitik
Kang sadurungé
{{{before}}}
{{{title}}} Isih njabat