Amir Syamsuddin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cithakan:Ref-bio

Amir Syamsuddin
Amir Syamsuddin crop.jpg
Mantri Hukum dan Hak Asasi Manusia Républik Indonésia 28
Wiwit linggih
19 Oktober 2011
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungé Patrialis Akbar
Rerincèn dhiri
Lair (1946-05-27) Mèi 27, 1946 (umur 72)
Indonésia Makasar, Sulawesi Selatan, Indonésia
Bangsa Indonésia
Parté pulitik Parté Dhémokrat
Agama Islam

Amir Syamsuddin ingkang miyos wonten ing Makasar tanggal 27 Mèi 1946 ingkang miyos kanthi nama Freddy Tan Toan Sin [1] inggih punika Mantri Hukum lan HAM Indonésia wonten ing Kabinet Indonésia Bersatu II nggantosaken Patrialis Akbar[2]. Piyambakipun miwiti pakaryan dados pengacara kanthi dados staf magang wonten ing Kantor Pengacara OC Kaligis ing taun 1979. Lajeng, ing taun 1983, piyambakipun madegaken Amir Syammsuddin Law Offices and Partners ingkang kalajengaken ugi dados ingkang ndhirikaken firma Acemark ingkang mirunggan ngurusi Hak Kekayaan Intelektual.[3]

Biografi[besut | besut sumber]

Amir Syamsuddin nelasaken wekdal alitipun nganos sekolah SMP wonten ing Makasar. Lajeng piyambakipun ngranto dhateng Surabaya kanggé nerasaken sekolahipun ing tingkat SMA. Wiwit piyambakipun mlebet kelas satunggal SMA ing Surabaya, piyambakipun sampun makarya lan asring gontas-gantos padamelan. Amir Syamsuddin naté dados juru cithak foto wonten ing kamar peteng, lajeng pindhah makarya wonten ing pabrik roti. Sedaya punika dipuntindakaken kanthi ancas supados saged pikantuk dalan ingkang langkung saé ing tembénipun. Ing taun 1965, Amir Syamsuddin lajeng pindhah dhateng Jakarta. Amargi piyambakipun remen kaliyan babagan mesin, mila piyambakipun nyambut damel wonten ing salah satunggaling bengkel ing Jakarta, ingkang saking asiling padamelanipun lajeng dipun-ginakaken kanggé mbikak bengkel piyambak. Kanthi tetep nyambut damel, piyambakipun lajeng ndhaptaraken sekolah wonten ing Fakultas Hukum Universitas Indonésia ing taun 1978. Amir Syamsuddin lajeng nerasaken sekolahipun wonten ing pendhidhikan program S2 wonten ing Fakultas Hukum Pascasarjna Universitas Indonésia. Sasampunipun pikantuk cekap arta, lajeng Amir Syamsuddin mbika kantor hukum piyambak ing taun 1983. Amir Syamsuddin ingkang remen kaliyan pola pamikiripun Mohammad Hatta punika wiwit ngrembakakaken kantor hukumipun piyambak. Prinsip-prinsip koperasi dipuncakaken ugi wonten ing manajemen kantor hukumipun. Kawicaksanan punika lajeng damel karyawanipun ngraos gadhah tanggel jawab kanth isesarengan ngrembakakaken kantor hukumipun wau. Sekedhik saking sakedhik anangeng pesthi, Amir Syamsuddin & Partners saged langkung ngrembaka.[4] Gayut kaliyan padamelanipun ingkang dados pengacara, Amir Syamsuddin sampun kathah ngrampungaken kasus-kasus ageng ingkang nglibataken médhia kados ta, kasus Tempo (1986), Bapindo (1993), Suara Pembaruan (1999), Zarima, Akbar Tanjung (2003), Harnoko Dewantoro, Beddu Amang, KPKPN (2003), VLCC dengan Pertamina dan KPP, dan perselisihan Texmaco dan Kompas (2003) lan William Nessen (2003). Kajawi dados pengacara, Amir Syamsuddin uga sampun naté dados Advokat ing taun 1983, lajeng dados Ketua Dewan Penasehat Parté Dhémokrat (2011), lan sak punika dados Mantri Hukum dan HAM (2011).[5]

Kulawarga[besut | besut sumber]

Amir Syamsuddin inggih miyos saking pasangan Nazaruddin Dg Mamangung kaliyan Ibunipun, Andi Bulaeng Dg Nipati. Déné saking asiling perkawinan piyambakipun pinaringan 7 putra inggih punika Amiruddin Syam Syamsuddin, Didi Irawadi Syamsuddin, Teddy Taufik Syamsuddin, Ade Ratih Syamsuddin, Ade Yasmine Syamsuddin, J. Indra Syamsuddin, lan J. Karina Syamsuddin

Kalungguhan pulitik
Didhisiki déning:
Patrialis Akbar
{{{jabatan}}}
19 Oktober 2011 – sekarang
Diganti déning:
Masih menjabat

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Kaligis: Sebaiknya Amir Syamsudin Maju dalam Pilpres (dipunundhuh tanggal 1 Pebruari 2013)
  2. Amir Syamsuddin Gantikan Patrialis Akbar
  3. "Amir Syamsuddin" (HTML). Dijupuk 2012-07-18. 
  4. Biografi(dipunundhuh tanggal 1 Pebruari 2013)
  5. Syamsudin S.H., M.H. (dipunundhuh tanggal 1 Pebruari 2013)