Pertamina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
PT Pertamina (Persero)
BUMN
Indhustri Lenga lan Gas Bumi
Diyasa 10 Desember 1957
Kantor gedhé Jl. Medan Merdeka Timur 1A
Jakarta 10110
Telp : (021) 3815111, 3816111
Fax : (021) 3633585,3843882
Wong kunci
Karen Agustiawan, Dirut
Sana jaringan http://www.pertamina.com/

PT Pertamina (Persero) (biyèn jenengé Perusahaan Pertambangan Lenga lan Gas Bumi Nagara) iku sawijining BUMN sing duwé tugas ngelola panambangan lenga lan gas bumi ing Indonésia.

Pertamina tau duwé monopoli pangdegan SPBU ing Indonésia, nanging monopoli mau wis dibusak pamaréntah nalika taun 2001. Perusahaan iki uga ngoprasikaké 7 kilang lenga kanthi kapasitas total 1.051,7 MBSD, pabrik petrokimia kanthi kapasitas total 1.507.950 ton per taun lan pabrik LPG kanthi kapasitas total 102,3 yuta ton per taun.

Pertamina iku asil gabungan saka perusahaan Pertamin karo Permina sing didegaké nalika tanggal 10 Desember 1957. Panggabungan iki dumadi taun 1968. Direktur utama (Dirut) sing njabat saiki ya iku Karen Agustiawan sing dilantik déning Menneg BUMN Syofan Djalil tanggal 5 Februari 2009 nggantèkaké Dirut sing sadurungé Ari Hernanto Soemarno. Pelantikan Karen Agustiawan iki nyathet sajarah wigati amarga panjenengané dadi wanita pisanan sing kasil nglungguhi pucuk pimpinan ing perusahaan BUMN paling gedhé duwèkané Indonésia iku.

Kagiyatan Pertamina jroning nyelenggarakaké usaha ing babagan energi lan petrokimia, kabagi jroning sèktor Hulu lan Hilir, sarta ditunjang déning kagiyatan anak-anak perusahaan lan perusahaan patungan.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pertamina&oldid=968737"