Merpati Nusantara Airlines

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Merpati Nusantara
IATA ICAO Kode panggil
MZ MNA MERPATI
Didegaké 6 September 1962
Hub Papan Anggegana Internasional Soekarno-Hatta
Papan Anggegana Internasional Ngurah Rai
Papan Anggegana Internasional Juanda
Program frequent flyer Merpati EasyFlyer
Ukuran armada 33
Kutha tujuan 87
Kantor pusat Jakarta Pusat, Jakarta, Indonésia
Wong wigati Sardjono Jhony Tjitrokusumo - Presiden Direktur
Situs web www.merpati.co.id

Merpati Nusantara Airlines utawa sabanjuré dikenal kanthi jeneng Merpati Nusantara utawa Merpati kanthi kodhe pamaburan MZ iku salah siji maskapé pamaburan nasional domestik ing Indonésia.

Armada[besut | besut sumber]

Pesawat Xian MA60 milik Merpati di Papan Anggegana El Tari, Kupang, ing sasi Januari 2011
C-212 Merpati

Armada Merpati Nusantara Airlines per 1 Januari 2011 terdiri dari:

  • 2 Boeing 737-400 (PK-MDO,PK-MDZ) (Merpati bakal nampa 6 Boeing 737-400 tilas Garuda)
  • 1 Boeing 737-200
  • 7 Boeing 737-300 (Merpati bakal nampa 4 Boeing 737-300 tilas Indonésia AirAsia)
  • 12 Xian MA60 (PK-MZA,PK-MZC,PK-MZD,PK-MZE,PK-MZF,PK-MZG,PK-MZH,PK-MZI,PK-MZJ,PK-MZL,PK-MZM,PK-MZO) (2 pesawat baru mengalami kecelakaan {PK-MZJ} (PK-MZK),4 pesawat wis nganggo livery anyar)
  • 2 Fokker-100 (PK-MJC,PK-MJD)
  • 10 CASA C 212 (PK-NCH,PK-NCL,PK-NCN,PK-NCR,PK-NCS,PK-NCV,PK-NCW,PK-NCX,PK-NCY,PK-NCZ)(7 wis pensiun, bakal dipensiun total watara 2011)
  • 8 DHC-6 (PK-NUH,PK-NUI,PK-NUO,PK-NUR,PK-NUS,PK-NUU,PK-NUZ,PK-NVA)(kemungkinan bakal dipensiun lan bakal diganti nganggo N-219 atau DHC-6)

Mantan Armada[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

{{Maskapé pamaburan Indonésia]]