Merpati Nusantara Airlines

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Merpati Nusantara
IATA ICAO Kode panggil
MZ MNA MERPATI
Didegaké 6 September 1962
Hub Bandar Udara Internasional Soekarno-Hatta
Bandar Udara Internasional Ngurah Rai
Bandar Udara Internasional Juanda
Program frequent flyer Merpati EasyFlyer
Ukuran armada 33
Kutha tujuan 87
Kantor pusat Jakarta Pusat, Jakarta, Indonesia
Wong wigati Sardjono Jhony Tjitrokusumo - Presiden Direktur
Situs web www.merpati.co.id

Merpati Nusantara Airlines utawa sabanjuré dikenal kanthi jeneng Merpati Nusantara utawa Merpati kanthi kodhe pamaburan MZ iku salah siji parusahn pamaburan nasional domestik ing Indonesia.

Armada[sunting | sunting sumber]

Pesawat Xian MA60 milik Merpati di Bandar Udara El Tari, Kupang, ing sasi Januari 2011
C-212 Merpati

Armada Merpati Nusantara Airlines per 1 Januari 2011 terdiri dari:

  • 2 Boeing 737-400 (PK-MDO,PK-MDZ) (Merpati bakal nampa 6 Boeing 737-400 tilas Garuda)
  • 1 Boeing 737-200
  • 7 Boeing 737-300 (Merpati bakal nampa 4 Boeing 737-300 tilas Indonesia AirAsia)
  • 12 Xian MA60 (PK-MZA,PK-MZC,PK-MZD,PK-MZE,PK-MZF,PK-MZG,PK-MZH,PK-MZI,PK-MZJ,PK-MZL,PK-MZM,PK-MZO) (2 pesawat baru mengalami kecelakaan {PK-MZJ} (PK-MZK),4 pesawat wis nganggo livery anyar)
  • 2 Fokker-100 (PK-MJC,PK-MJD)
  • 10 CASA C 212 (PK-NCH,PK-NCL,PK-NCN,PK-NCR,PK-NCS,PK-NCV,PK-NCW,PK-NCX,PK-NCY,PK-NCZ)(7 wis pensiun, bakal dipensiun total watara 2011)
  • 8 DHC-6 (PK-NUH,PK-NUI,PK-NUO,PK-NUR,PK-NUS,PK-NUU,PK-NUZ,PK-NVA)(kemungkinan bakal dipensiun lan bakal diganti nganggo N-219 atau DHC-6)


Mantan Armada[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

</noinclude>