Kodhe maskapai pamaburan ICAO

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Kodhe maskapé pamaburan ICAO iku kodhe sing diwènèhaké déning Organisasi Pamaburan Sipil Internasional utawa International Civil Aviation Organization utawa dicekak ICAO marang maskapé pamaburan lan otoritas pamaburan. Kodhe maskapé pamaburan ICAO iki unik tumrap saben maskapé pamaburan. Kodhe maskapé pamaburan ICAO dumadi saka kodhe telung aksara sing kanthi pepak kadhaftar ing dhokumèn ICAO 8585: Designators for Aircraft Operating Agencies, Aeronautical Authorities and Services. Kombinasi-kombinasi tiga huruf tertentu tidak dipigunakaké kanggo ngéndhani konflik karo sistem aiya (kaya ta SOS). Kodhe sing diwiwiti nganggo aksara Y lan Z dicadhangaké kanggo organisasi-organisasi pamaréntah. Saliyané kodhe kanggo maskapé pamaburan, ICAO uga ngetokaké kodhe tumrap papan anggegana.

Uga delengen[besut | besut sumber]